VIDOR 7. nap

Ma ismét duplázunk. Kevés esemény, de sok kép.
A VIDOR Fesztivál hetedik napját ismét a Városalapítók szobránál kezdtem. Semmiképpen nem akartam lemaradni Tünde és Pila koncertjéről, és tudtam, ha majd elsétálok a Korzó színpadhoz, nem sok esély lesz rá, hogy eljöjjek onnan.
Kellemes zenével kezdődött hát a délután, népes hallgatóság ülte körbe a kis színpadot. Idén a nézők voltak az utca kövén. 🙂
A koncert végeztével lesétáltam a Házasságkötő teremhez, ahol Hajdú Ágota citerázott, körülötte pedig gyerekek játszottak önfeledten.
A Korzó színpadnál a Folkfusion pakolt, mikor odaértem, és mire az ásványvíz forrástól visszatértem, már kezdtek is.
Egy beszélgetésben mondtam, hogy a kis színpadok gyakran nagyobb hangulatot csinálnak, mint a nagy. Most is jókora tömeg sütkérezett a lemenő nap sugaraiban, a zenészek pedig dacolva a szembe tűző nappal hatalmas koncertet nyomtak.
Hamar beindult a tánc is, fergeteges volt a hangulat.
Az eddig elmesélt dolgokat tartalmazza a mai első fotóalbum. Ha visszatérsz a nézelődésből, folytatom.
KLIKK

Az este első nagyszínpadosa igazi meglepetés volt számomra. Videó felvételeiket nézve úgy gondoltam, ezen a koncerten ott kell lennem. Nem is csalódtam. A Vera Jonas Experiment fantasztikusan jó műsort adott megidézve a régi VIDOR estéket, amikor a rétegzenét bátran vállalták a szervezők. Remélem, sokszor találkozunk még.
A mai második album ezt a hangulatot igyekszik felidézni, és hogy zene is legyen hozzá, linkeltem egyet az előadó nevéhez.
KLIKK

A mai program is izgalmasnak ígérkezik. Ismerős, sokat hallott zene és videómegosztón hallgatgatott, kettős érzést kiváltó muzsika jellemzi a nagyszínpad ajánlatát.

Kora délután a Tram-Buli’n zenél a Városalapítók szobránál, a Korzó színpadon pedig 16:30-kor kezd a Pán Péter. Őket 17:30-tól a Bluesers követi. Szóval ma is jót napozunk délután. 🙂
Este hétkor a nagyszínpadon Szabó Balázs Bandája szólaltatja meg az ismert dalokat, fél kilenctől pedig a Songhoy Blues következik. Ők azok, akik vagy nagyon jó koncertet adnak majd, vagy nagy csalódás lesz. Videomegosztós felvételeik alapján nem tudtam eldönteni, így megnézem, hogyan ötvözik az afrikai zenét a blues ritmusaival.
A VIDOR kertben ma ismét élő zene lesz, az Ed Is On műsorát láthatod este 11-től.