VIDOR 5. nap

A tegnapi VIDOR nap hozott kis feltöltődést, pozitív energiát, de továbbra is hiányolom az igazi VIDOR hangulatot a délutánokból. A vidámságot, a pörgést, az elmúlt év előttig folyamatosan jelenlévő sok-sok bohócot, vidám, szaladgáló nemtudomminekhívjákokat, akik mosolyukkal, performanszaikkal kizökkentették a várost a hétköznapokból, legalább egy hétre.
A tegnap persze így is alaposan kilóg a korábbi napok közül.
A délután mindjárt úgy kezdődött, hogy a parkolásnál egy BMW-s elnézést kért. Körbe is néztem, hol a kandikamera, aztán fél útról visszasétáltam, mert elfelejtettem pénzt dobni az automatába. Kicsit összezavart. Egy napra egy csoda, gondoltam akkor.
A Városalapítók szobránál az Ukulele trió fogadott, elüldögéltem egy darabig a virágágy szélén zenéjüket hallgatva.
A Házasságkötő teremnél most is a Zeneiskola műsora volt látható, az utamat pedig élő szobrok szegélyezték.
Visszafelé megálltam kicsit az artistáknál, majd Csocsó bohóc produkciójánál időztem el keveset.
A nap következő pozitív dolga a Nemadomfel együttes koncertje a Korzó színpadon. Olvass bele a linken lévő szövegbe, és nézd meg egy műsorukat!
A Villon trió előadása után visszasétáltam a főtérre, kis fúvós zene, majd egy olyan produkció, ami mindjárt egy külön fotóalbumot, és még pár szót is érdemel.
Előtte azonban zárjuk a nagyszínpaddal az első albumot. Tegnap a Bohemian Betyars hozott vidámságot és pörgést a meglehetősen szűknek bizonyuló térre, őket pedig a Honeybeast követte.
Ezek a mai első fotóalbumom alkotóelemei, nagyjából az elmondott sorendben láthatod majd, ha klikkelsz a képre. Most is gyere vissza, mert koránt sincs még vége az írásnak.
KLIKK

Már a Nemadomfel produkciójánál eszembe jutott, hogy manapság mennyire szükség van arra, hogy – akár vadidegen emberek is – szeretettel, segítséggel tudjanak egymás felé fordulni. Ez mostanság nem igazán trendi, én mégis – vagy éppen ezért – nagyon fontosnak tartom.
Mai második képsorom a produkció előtti percekkel indul. Az utolsó finomítások, egy biztató ölelés az útra induláshoz, a kezdés előtti feszült percek, majd pedig maga a műsor.
A Hétköznapi Flashmobok csoport tegnap délután ismét jótékonysági szándékkal táncolt. A záró képen majd láthatod, kiket segítettek most, a linken pedig megismerkedhetsz a csoporttal. Külön öröm volt látni, hogy a táncba Csocsó Bohóc is beszállt, támogatva ezzel a csoport céljait.
A tegnapi program egy gyöngyszem volt a társaság által felfűzött gyöngysorból, és úgy gondolom, hosszú lesz ez a gyöngysor. A képre klikkelve megnézheted, hogyan láttam én a jótékonysági eseményt, a fentebb említett linken pedig a mások által alkotott képet is megláthatod.
KLIKK

A tegnapi nap zárása volt, hogy átvergődve a kis térre beszorított tömegen, távolodva a Honeybeast koncertjéről egy lelkes zenélő társaságba botlottam. Kicsit átfáztam a virágágy szélén üldögélve, és nem maradt apróm a mai parkolásra, de nagyon jólesett látni az utánpótlást, akik a zene kedvéért zenéltek.

Majdnem elfelejtettem, a VIDOR ma is folytatódik. Úgy tűnik, a ma készülő fotóalbumom sem lesz túl hosszú.
A Városalapítók szobránál a Jazz Med Band kezd ma. Nem tudom, kik ők, így megnézem. 🙂
A Korzó színpadon fél öttől a Kelet Brass Band különleges koncertjét láthatod, majd az LK Beat csinál minden bizonnyal utcabált fél hattól.
Azt hiszem, ma lesz a legjobb alkalom arra, hogy megnézzem mondjuk a Nemlétező Tárgyak Tárlatát.
A nagyszínpadon a The Biebers műsorát egész biztosan kihagyom nemszeretemség miatt, a Péterfy Bori & Love Band nagyszínpados koncertje helyett pedig Palya Bea műsorát választom a Móricz kertben. Hangulatában nekem ez utóbbi a VIDORabb.

Itt jobboldalt közvetlen linkről továbbra is elérhető mind a VIDOR hivatalos oldala, mind pedig az én albumaim, írásaim… ha valamit kihagytam volna. 🙂