VIDOR 2. nap

A VIDOR első teljes napjáról mindjárt sikerült is elkésnem. Némi akksi töltögetés után a Melounge duo koncertjére estem be a Városalapítók szobrához. Csak később bántam igazán, hogy lemaradtam a No Dress Code Acoustic első műsoráról, szerencsére volt mégegy lehetőségem.
A Melounge duo műsora most is remekül illeszkedett a tér csendességébe, és idén dobogó is van. Mi lesz így az “utcakövés” meghatározásommal? 🙂 Sebaj, ennyit megér a hagyományokkal szakítás. Csak az a nagy virágláda ne a színpad előtt lenne…
A B2M zenekar két jó hangú énekest is színpadra hozott, de az együtt éneklésük sajnos nem volt az igazi. Külön-külön igen. Így ekkor tettem egy sétát, és megnéztem a Zeneiskolások műsorát a Házasságkötő előtt, és néhány élő szoborról is van már képem. Visszafelé a pantomimesekkel találkoztam, örülök, hogy idén is itt vannak.
A Városalapítók szobrához a No Dress Code Acoustic műsorára értem vissza. Igen kellemes meglepetés volt, Ugyancsak két kiváló énekes, akik együtt is remekül szóltak, és olyan dalok, amelyek méltán állították meg az embereket a téren. Külön kiemelném a Cseh Tamás dalt, amely itt nagyon jól szólalt meg, ellentétben a KiSTeHéN feldolgozásával, amely a nagyszínpadon szólt pár órával később.
A Dániel Balázs Boogie Woogie Trió és Pleszkán Écska koncertjének szinte a végére érkeztem a Korzó színpadhoz. Ők azt hozták, amit a videomwegosztón megnézett anyaguk alapján vártam, bulihangulatot.
Músoruk közben a Korzó két szárnya között az Urban Highline produkciója volt látható. Érdekes képsorokat találsz majd erről a fotóalbumban.
A nagyszínpadon a KiSTeHéN kezdett. Régen, Tánczenekar korukban tetszett, amit csináltak. Zenéjükből a nekem tetsző vonalat az Intim Torna Illegal vitte tovább, a Cseh Tamás feldolgozásukat meg egyszerűen nagyon rossznak tartom.
Azért megvártam a Los de Abajo koncertjét is. 🙂 Bíztam benne, hogy a világzene jegyében némi ízelítőt kapunk Mexikó zenéjéből, de ezt feláldozták a hagyományos SKA elektronikus oltárán. Ilyen zenének hibátlan volt, a show is látványos, tulajdonképpen semmi kivetnivalót nem találhatnék benne, ha nem vártam volna valami különlegeset. Na jó, az ütős szóló az ott volt. 🙂
Elérkeztünk hát a nap képes összefoglalójához. A képre klikkelés és nézelődés után gyere vissza, mert jön a mai ajánló.
KLIKK

Ma viszonylag csendesnek ígérkezik az este számomra. Délután lesz kis elfoglaltságom, nem tudom, mikor érek a térre, de remek programot ajánlok kora délutánra is.
Itt szeretném megköszönni, hogy megkaphattam a Városalapítók szobránál zajló események részletes leírását, nagy segítség a pontos ajánlóhoz.
Tehát a Városalapítók szobránál a fák hűvösében fél négytől remek bluest hallgathatsz Pilától és Petitől, azaz a Greasy Hats duótól. Ha erről lemaradnál – ahogy nekem mondjuk esélyem van rá -, 17:15-kor ismét láthatod, hallhatod őket.
Piláékat a Brillante kórus, majd 16:40-től a Dóra és a felfedezők zenekar követi, majd ez a sorrend ismétlődik.

A nagyszínpadra a Talamba érkezik. Ha jól emlékszem, 9-10 éve voltak a VIDORon. Azt gondolom, ezt látnom kell.
Őket Rúzsa Magdi követi a világot jelentő deszkákon.

Mára ez az, amit összeszedtem. Remélem, nem maradt ki fontos dolog.

One Reply to “VIDOR 2. nap”

Comments are closed for this post.