VIDOR 1. nap

Elindult. Sok lufival, megnyitóval, két nagyszínpados és egy VIDOR kertes koncerttel, valamint egy felfedező kirándulással.
Meglepetésként 500 léggömböt osztotak szét a szervezők a nézők közt, amelyeket a X és V betűkkel bővült VIDOR luficsomagokkal együt engedtek útjára a megnyitó beszédek után.

A XV. VIDOR Fesztivál első nagyszínpadosa a Besh o droM volt. Én nagyon hiányoltam Barcza Gergő virtuozitását, egyáltalán a lendületet a műsorból. Nekem az is furcsa, amikor egy zenekar tagjait egyenként, sztárvendégként mutatják be. Jobb lett volna megmaradnom a pár évvel ezelőtti kellemes emlékeknél.

Az első külföldi fellépő Franciaországból érkezett, és salsa zenét hozott Nyíregyházára. Sergent Garcia videomegosztós megosztásaiba belenézve tudtam, hogy nem ez lesz a végignézett koncert számomra, így hamar a kellemes blues zenét választottuk a művház végében egy padra letelepedve. Pila, Peti és Bubu soha nem okoz csalódást. Valamikor vasárnap láthatod őket majd a Városalapítók szobránál, ha pontosat tudok, írom. (A lánybúcsú zaja elnyomta az információt tegnap este.)

A remek blues után még elsétáltunk a VIDOR kertbe a Karmapirin koncertjére.

Képeim a nagyszínpados produkciókról vannak, már az teljes album elkészült, ezzel a nappal már nem fogok később lájkvadászkodni. 🙂
Az album képeit most is az ittenire klikkleve nézheted meg, de gyere vissza, mert jön a mai ajánló.
KLIKK

Fél négy körül kezdődnek a koncertek a Városalapítók szobránál. Azért vagyok ilyen bizonytalan, mert ezekrőla hivatalos oldalon semmit sem találtam, így az előadók híreire hagyatkozok.
A No Dress Code Acoustic kezd tehát a Városalapítók szobránál, majd a Melounge Duo következik. Őket nagyon várom már, régen hallottam a zenéjüket.
Eközben a Korzó színpadon is zajlanak az események. Itt nem sorolom fel a fellépőket, a hivatalos oldal megteszi ezt, de kiemelném a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió & Pleszkán Écska produkciót, ami igen pörgősnek ígérkezik.
Ja, igazi színpad van a Korzónál, és a Városalapítők szobránál is volt dobogó tegnap este.

A nagyszínpadon a KiSTeHéN kezd ma, ők addig voltak a látóteremben, míg nem lett két zenekar belőlük. Ezután én a inkább az Intim Torna Illegalt követtem, mert ők vitték tovább az általam kedvelt stílust.
A nap külföldi nagyszínpadosa a Los de Abajo lesz, meglátjuk.

A VIDOR kertben a Mystical Plants társaságában érhetsz át a holnapba. Ez jó koncertnek ígérkezik.

Nagyjából ennyit a máról, jelentkezem majd délután.