VIDOR és egyebek

Szakítva a több éves hagyománnyal, most a VIDOR Fesztivál nyitó napján kezdek el részletesen foglalkozni a VIDámság és derű ORszágos seregszemléjével. Mivel azonban van átfedés a hétvége és a fesztivál között, így mai programajánlómban kitérek a hétvége VIDOR programjaira is. Olyanokra is, amelyek még nem szerepelnek az oldalukon, de a fellépők oldalán megjelentek már.

Péntek délelőttre a Nyíregyházi Állatpark felkeresését tervezem. Régen jártam ezen a fantasztikus helyen, de a hétvégi tömeghez nincs kedvem, így megpróbálkozom szabadságom első napján. Aztán van még pár délelőtt a VIDOR alatt. 🙂

Ha netán korán végzek a SóstóZoo-ban, délután kettőtől beiktatok egy városnézést. Minden szerdán és pénteken van ilyen ingyenes városnézés, ha pénteken nem sikerül, a szerda még megmarad, mint lehetőség. 🙂 Szerintem érdemes egyszer bejelentkezned a Nyírség Turizmusáért Egyesületnél, érdekes, egy órás séta. Részleteket a linkeken találsz.

A VIDOR pénteken a megnyitóval kezdődik, majd 19 órától a Besh o droM, 20:30-tól pedig Sergent Garcia műsorát láthatod a nagyszínpadon.
A Besh o droM-ról pár évvel ezelőtti városi rendezvényről van koncert élményem. Hetekig keresgéltem az AKAI szintetizátor felvételeket, amit Barcza Gergő parádésan szólaltatott meg… a többi hangszeréről nem is beszélve. Szerintem táncház lesz. 🙂
Sergent Garcia salsa alapokra építkező zenéje is minden bizonnyal megmozgatja majd a Kossuth térre látogatókat.

Eközben, 21 órától a Holdudvar teraszán – a Váci Mihály Kulturális Központ BuSzaCsa felőli vége – Pila, Peti és Bubu, azaz a Greasy Hats Blues Trio játszik remek blues zenét. Legjobb alkalom megismerkedni a hellyel.

A VIDOR Kertben a Karmapirin koncertje indítja el az idei események sorát 23 órakor.

Ha kicsit előre akarsz utazni az időben, Debrecenben megnézheted, meghallgathatod a Magashegyi Underground koncertjét a Nagyerdei Víztoronyban péntek este fél nyolctól. Ők egyébként hétfő este lesznek a VIDOR nagyszínpad fellépői.

Ezen a hétvégén rendezik meg Szerencsen a IX. Csokoládé Fesztivált. Számos koncert közül – ismét az időutazás jegyében – kiemelném a vasárnap esti Péterfy Bori & Love Band koncertet, ők jövő szerdán lépnek fel a VIDOR nagyszínpadán, valamint a pénteki Honeybeast-et, akik kedden lesznek a VIDOR nagyszínpadosai.

Pénteken és szombaton rendezik meg Tégláson a Hagyományőrző családi nap és városok közötti íjászverseny című rendezvényt, ahol többek között szombaton 17 órától a Bordó Sárkány Régizene Rend koncertezik.

Szombaton napközben Debrecenben, az Agórában készíthetsz hordható áramkört, és nevezhetsz versenyre is.

Miután Sóstón már nem lehet, a Bujtosi tónál rendezik meg szombat délelőtt az Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedőjét.

A VIDOR délutáni programja a Városalapítók szobránál a No Dress Code Acoustic koncertjével indul.
Őket a Melounge duo követi ugyanitt 16:05-től, majd újra No Dress Code Acoustic, és Melounge duo.

Közben 17:30-tól a Korzó színpadon Dániel Balázs Boogie Woogie Trió és Pleszkán Écska szórakoztatja az arra járókat. Belenéztem a műsorukba, tetszett. Talán még a régi Telesport szignálját is hallhatod. 🙂
A nagyszínpadon szombaton a KiSTeHéN zenekart a Los de Abajo követi, hogy a ska se maradjon ki a programból.

A VIDOR Kertben a Mystical Plants koncertje zárja a VIDOR szombatot. Régen láttam őket, ideje lesz újra találkozni.

Vasárnap a VIDOR nagyszínpadán a Talamba, majd Rúzsa Magdi koncertjét élvezheted.

Nagyjából ezeket a programokat sikerült összeszednem. Azt gondolom, érdemes lesz azokon a délutánokon is a Városalapítók szobra felé járni, amelyekre most még nem tudtam koncertet írni. Úgy tűnik, folyamatosan kerülnek elő a fellépők saját közösségi oldalaikon…