Bor, jazz, sör, rock

Alig vagyok túl az elmúlt hétvége eseményein, máris itt a következő. És már nem is kell aludni addig, ugyanis mától vasárnapig tart a Debreceni Bor-és Jazznapok. Az esemény bor része nem igazán csigázza fel az érdeklődésemet, sokkal inkább a zenei rész. Mindez pedig a Békás tó partján. Közbejött ez-az, ami kicsit átrajzolhatja számomra a hétvége mozgástérképét, így elképzelhető, hogy ez az esemény is kimarad nálam. Azért két nevet csak megemlítek. Harcsa Veronika, és Barabás Lőrinc…

“Augusztus 5-én (pénteken) 10 órától látogatható a Pincemúzeum, amely alkalomból minden felnőtt látogatónknak egy pohár minőségi Tokajival kedveskedünk!” – olvasható a Tokaji Múzeum és Világörökségi Bormúzeum oldalán. Ha tehát Tokajban jársz, ne mulaszd el ezt a lehetőséget.

Ha azt mondom, Panyolafeszt, azt gondolom, kevesen kérdezik meg, mi az? Pénteken kezdődik, és vasárnap ér véget ez a különleges hangulatú rendezvény. Mondjak itt is neveket? Besh O’Drom, Palya Bea, Kuckó Művésztanya, ja, és Péterfy Bori. Ő egyébként jön majd a VIDORra is.

Azt hiszem, hajdúnánási programot még sohasem ajánlottam. Itt az ideje. Ez pedig a III. Hajdúk Világtalálkozója a Hajdúnánási Gyógyfürdő Fesztiválterületén. Elég kicsi a plakát a linken, de hátha nem okoz gondot elolvasni a programot. Látványosnak ígérkezik.

Péntek-szombat, de inkább csak szombat: VI. Sóstó Serfeszt. Azért mondom ezt, mert a péntek délután négykor kezdődő élő zenés Pán Péter koncert kevés dolgozó számára elérhető. Délután hattól még a Zenit muzsikál, és vége az élő zenének. A szombati programra még visszatérek nemsokára.

Péntek estére is van azért jó nyíregyházi koncertajánlatom. A Móricz kertben a Folkfusion Band lép színpadra este nyolctól. Elég esélyes a dolog.

De ha Sóstón ragadtál, szereted az élő zenét és nem vagy Kocsis Janika fan, tudatom, hogy a Sóstó Gardenben a RealMen koncertezik este kilenctől. Szerintem jó választás.

A VI. Sóstó Serfeszten szombaton délután Full Rock Band, 20 órától Száraz Tamás, majd 21 órától (vannak plakátok, meg az event is, ahol 23 óra van, de a 21 a jó) Nap együttes és végül 23 órától Műsuck.

Ilyen ez. Ez pedig nem más, mint a Képmás zenekar koncert turnéjának ajaki állomása szombat este nyolctól a Római Katolikus Templom udvarán. Ehhez az eseményhez kerestem reggel illusztrációt.

A szombat tehát rendben van.
Külön vasárnapi programot nem ajánlok, néhány rendezvény azonban vasárnapra is átnyúlik. Válogass kedvedre!