Két hét múlva

Létezik egy rendezvény, amelynek pár éve fix helye van a naptáramban. Kihagyhatatlan, különleges, pedig egy nagy rendezvény “árnyékában” működik. Mégis, ha például a múlt év augusztus közepi fehérgyarmati mozgásomat megnézném, látható lenne, hogy szinte a teljes időt ebben az “árnyékban” töltöttem.
A rendezvény az Oldalvágány, amely a Gyarmati Vigasságok kísérőrendezvénye, és idén már a 13.
Nehéz mesélni róla, mert igazán annyit mondanék csak, ott kell lenni. De nyilván nem lenne szép tőlem, ha ennyivel intézném el az ajánlót. 🙂
Nekem olyan bekuckózós a maga kis füves, szalmazsákos udvarával, a visszatérő közönségével, a minden évben újdonságot hozó fellépőivel… de mutatok egy képet a múlt évről, és közben még összeszedem kicsit a gondolataimat.

A hely a művelődési központ udvara Fehérgyarmat főterén. A kis dufarton keresztül jutsz be a térről ebbe a különleges világba, és nem lesz kedved onnan többet kijönni.
Ahogy minden évben, idén is vannak olyan fellépők, akiknek utána kell néznem, és pont ez az egyik varázsa a dolognak. Nem a szokásos fesztiválfellépők, akiket bárhol megtalálsz, és nem a szokásos feztivál műsorok. Sok a helyi, környékbeli fellépő, de nem hiányoznak a nevesek sem. Szóval úgy jó, ahogy van szerintem.
Mondok pár nevet, persze véletlenszerűen kiragadva, és senkit nem megbántva, akit most nem említek. Szerintem mindenki sorra kerül majd előbb-utóbb.
Tehát Ármós Levente és mondjuk Vörös István péntekről,

a Catcha Lab szombatról,

vagy a Kuttya, a Slow Band vasárnapról.

Eddig csak a koncertekről beszéltem, de nem ilyen egyszerű a helyzet szerencsére. 🙂
Van fotó-, festmény kiállítás, de élvezheted például a Kuckó Művésztanya előadását is.

Szóval két hét múlva 13. Oldalvágány. További, folyamatosan frissülő infók a linken. Még nem késő betervezni a naptáradba a hétvégét! 😉