LESZ Feszt – első tervek

Egy ideje tervezgetem már, hogy hozok egy – vagy több 🙂 – beharangozót, de eddig csak a magam szórakoztatásáig jutottam, terveztem egy biztos kört azokról, akiket látni szeretnék majd a LESZ Feszten.
A linken a részletes programot megtalálod, így elkészítheted a saját saját tervedet is. Ahogy látod majd, a nagyszínpad fellépőivel nem foglalkozom, hiszen ők nagyobbrészt széles körben ismertek, az ő rajongóik már “név alapján” tudnak dönteni. Első válogatásom kizárólag a kisebb színpadok fellépői között tallóz igencsak szubjektíven. Lássuk hát, mit jelöltem be első körben?

Csütörtökön 17 órától a Bluesers játszik a Várszínpadon. Őket aligha kell bemutatnom annak, aki rendszeresen olvassa a blogomat, rengetek koncertképet készítettem róluk, nyilván azért, mert ott voltam a koncertjükön. Tehát kedvelem a zenéjüket. Örülök, hogy itt is láthatom majd őket.

A fesztivál három napjának nagy részén egyébként a Várszínpad és a Rockaréna között fogok ingázni, csütörtökön 18 órára például az Integral Vortex koncertjére tervezek átérni a Rockarénába. Legutóbb körülbelül egy éve láttam őket, azóta némi változáson ment át a zenekar, kíváncsi vagyok, milyen lett.

Aztán itt maradok a következő zenekarra is, mert este nyolckor a Karmapiriné a színpad és hát ez sem kihagyható zene. Velük is kb. fél órát tudok tölteni, bár nyolcvan perces műsort nyomnak, aztán irány … na melyik színpad? Úgy van, a Várszínpad.

Itt fedeztem fel egy éve a Henimetalt, akiknek koncertjét semmiképpen nem szeretném kihagyni idén sem. Később egy tehetségkutatón is hallottam őket, remélem, nem fogadták meg a zsűri tanácsát, és nem lettek “rádióbarátak”, hanem maradtak olyan jók, mint első találkozásunkkor. 20:30-kor kezdenek a Várszínpadon.

Régi-régi kedvencem egy egészen más felállásban a ZUP. Régen láttam őket élőben, bár hallottam pár új dalukat. Bennem inkább az élő köncertek élménye maradt meg, de kíváncsi vagyok, hova jutottak. Ehhez csak maradnom kell a Várszínpadnál, 22 órától övék a hely.

Éjfél után, amolyan napi levezetésként ismét egy általam elég jól ismert formációt látogatok meg. 0 óra 30-tól a PánPéter a Rockaréna vendége. Nagy-nagy kedvenceim ők is remélem, ott tudok majd lenni ezen a fellépésükön is.

Ennyit tervezek csütörtökre, azonban a péntek sem lesz egyszerűbb. Ingázásom folytatódik a két színpad között. A Rockarénában kezdek ezen a napon is 17:30-kor a Juríjjal utazom. Szerencsére mostanában többször találkoztunk. Készítem a kék pólómat. 🙂

Este kilenckor az Éva Presszó vár a Várszínpadon. Ideje lesz beszereznem első lemezüket, amely a napokban jelent meg, nem mintha nem fújnám kívülről szinte az összes dalukat. 🙂 A debreceni zenekar egészen biztosan remek bulit csak majd.

Ha a hajnal is Kisvárdán talál még semmiképp nem hagyom ki az Óperentzia koncertjét sem. Évek óta a kedvenceim. Ők azok, akik bármilyen felállásban olyan zenét varázsolnak, amely ritkaság a mai rádióbarát, napisztáros világban.

A szombati nap megtörni látszik a két színpad közötti ingázásomat, de ezt is a Várszínpadnál kezdem. Eddig egyetlen, de felejthetetlen koncerten láttam az Emma Undressed zenekart a múlt évi Oldalvágány Fesztiválon, úgyhogy kétség nem fér hozzá, hogy szombat este hatkor ott leszek a koncertjükön.

Egészen más, de szerethető zene a Kaukázusé. Sokáig ignoráltam őket, mert folyamatosan egy dalukat játszották mindenhol – már ahol -, és attól már menekültem, de eltávolodva a rádiótól – azóta a rádió is eltávolodott a rajongóktól – teljesen hallgathatónak tűnt a zenéjük. Este héttől a Rockarénába sétálok majd át a koncertjükre.

Az aréna színpadot most említem először, és amiért ide kerülhetek majd, az a színpad kakukktojása, a Magashegyi Underground. Ők is azok közé tartoznak, akiket kizárólag koncerten hallgatok, nézek. Éjfél után fél órával kezdenek majd.

Ezek voltak azok a koncertek, amelyeket kapásból jelöltem magamnak, most pedig kis zenehallgatás következik, és jön majd egy újabb rész, újabb tervekkel.