Tűzugrás és egyebek

Ha nem lenne elég a 35 fok napközben jön a lehetőség, hogy parázs fölött ugrálj. 🙂
De haladjunk szépen sorjában.
Tegnap megnyílt a Sóstói Piac, ami reményeim szerint kicsit más lesz, mint a többi, hagyományos, már csak a helyszín és az időpont miatt is. Szerda és szombat esténként vásárolhatsz, és amit én nagyon várok tőle, hogy több lesz, mint piac.
A következő kép tegnap délután készült, azután, hogy az előző mondatokat leírtam. Párszor még kinézek, mielőtt bővebben írnék róla.

Ma este hétkor a Sóstói Múzeumfaluban a Szent Iván-éj eseményein vehetsz részt. A programban szerepel Sós Ágnes Szerelempatak című dokumentumfilmjének vetítése, a Tűzvarázs produkció tűzzsonglőr bemutatója, Szabó Balázs Bandájának koncertje, a Nyírség Táncegyüttes műsora és persze a tűzugrás.

A péntek és szombat a sárkányhajóké Tokajban, a Tisza-Bodrog találkozásánál. Az esemény a 4. Sárkányhajó Fieszta, amely igazán a szombati napra ígér látványosságot a nézőknek, ekkor lesznek ugyanis a versenyek.

Egész hétvégére ígér látványosságot a Dombrádi Tisza parton a II. Dombrádi Amerikai Autós Találkozó. Lesz autó zépségverseny, felvonulás, gumi füstölő és pörgő forgó bemutató, és sok más is. A linken minden tudnivalót megtalálsz.

Ezen a pénteken is lesz Ingyenes Városnézés Nyíregyházán. Most is délután kettőkor kelnek útra az érdeklődők.

Ugyanebben az időpontban kezdődik a Macskafé – Cicás örökbefogadó nap a Labor Caféban.

Elérkeztünk a péntek estéhez. Különleges élményt ígér a Móricz Kert, ahol a Latin Duó lép színpadra. Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor bizonyára ezen az estén is rendkívüli koncertet ad majd.

Múzeumok Hosszú Éjszakája kezdődik Tokajban péntek este, és folytatódik szombat este is. Pénteken a Világörökségi Bormúzeum, szombaton a Tokaji Múzeum az események központja. Egészen biztos, hogy itt találkozhatsz majd velem.

Az ibrányi Szent Iván-éj nyíregyházi vonatkozása a Karmapirin együttes koncertje, amely este nyolckor kezdődik.

Szombaton jótékonysági rendezvényen vehetsz részt az Erdei Tornapályán. A Felelős Gazdik Napja a nyíregyházi Állatbarát Alapítványt kívánja támogatni egy szórakoztató családi nap keretében.

A kosárlabda kedvelői Nyíregyháza főterére látogatva a Decathlon B33 Tour 2016 kosármeccseit, és kísérő rendezvényeit láthatják napközben.

A Múzeumok Éjszakája országos rendezvényéhez csatlakozik a Jósa András Múzeum is délután 4 órától.

Vasárnap a sok éjszakázás levezetésére egy lakoma? Szabolcs községben ezen a napon rendezik meg a Szent László Király Ünnepet. Több módon is megközelítheted a helyet, de a legjobb szerintem hajóval. A mellékelt linken meg is találod a megoldást.