Foci mellé

Nem vagyok könnyű helyzetben a mai ajánlómmal, mert a környéken szinte mindent visz a foci, a múlt év óta tervezett kiruccanás szervezését pedig sikerült olyan későn elkezdeni, hogy esélytelen volt szállást találni.
Mondjuk a jövő hét végi eseménnyel is elkéstem kicsit, de az más okból is meghiúsul, így legalább az nem az én lelkemet terheli. 🙂
De lássuk, mit sikerült összeszednem?
Nem sok eseményt találtam szeretett városomban, így most kicsit távolabbra is ellátogatunk.
Kezdem mindjárt azzal, aminek elszúrtam a szervezését. Péntektől keddig tart Egerben az Utcazenészek Versenye. Múlt évben a kezdés napján hallottam róla, és végig figyelemmel kísértem. Ezért határoztam el, idén ott a helyünk. Most újra az van, hogy majd a következőn.

A másik több napos esemény a tiszavirágzáshoz kötődik, ami megindult tegnap a Tisza középső szakaszán is.
Kedden kezdődött, és hétvégéig tart a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál. Az előzőleg linkelt megfigyeléssel, fotózással szemben ez az esemény koncerteket, vásárt, igazi fesztivál hangulatot hoz, és kis szerencsével a tiszavorágyzás is megfigyelhető lesz.
Teljesen szubjektív módon had emeljem ki a számos koncert közül az Éva Presszó szombati fellépését.

Sátoraljaújhely se maradjon ki az ajánlóból, ahol a XIV. Nemzetközi Vad- és Halételfőzőverseny zajlik péntek-szombaton, és péntek este a No Techno Country Band zenél.

Nyíregyházán péntek délután ismét városnézésre indulnak az érdeklődők. A Nyírség Turizmusáért Egyesület programja ingyenes, és 14 órakor kezdődik.

Időutazásra várnak péntek este Debrecenbe, a Nagyerdei Víztorony kertjébe. Este héttől az Egy nehéz nap éjszakája című filmet nézheted meg, majd Beatles dalok csendülnek fel a The Bits előadásában.

Jó éjszakát Mád! – köszönhetünk ismét szombat este a Tokaji Borvidék kedves helységében. Pár éve szinte véletlenül csöppentem bele az eseményekbe, és örök emléket szereztem. Bár a mostani hétvégét sem előzte meg szervezés, erősen esélyes egy látogatás. 🙂

Vasárnap CAC Kutyakiállítást rendeznek a Sóstói Múzeumfaluban. Pár éve igencsak megleptek a belépő melletti fizetős parkolással. Idén nem tudom, hogy lesz, de a belépő 1000 illetve 500 forint.