Könyvhét, foci, bűnmegelőzés

Ezek a hétvége fő témái a programajánlómban. A focit tudjuk le mindjárt az elején, mert nyilvánvalóan szinte minden e körül forog most, így én nem térek ki rá sem most, sem később, nyisd ki a vízcsapot. 🙂

Csütörtökön kezdődnek az Ünnepi Könyvhét rendezvényei Nyíregyházán is. A linken pdf formátumban megtalálod a részletes programot, de néhányra majd külön is felhívom a figyelmedet.

Ahogy szerdánként, úgy péntekenként is folytatódik az Ingyenes városnézés Nyíregyházán. Most péntek délután 14 órától indul a következő kör.

Az Olvassunk tárcát! című programot ajánlom elsőként a nyíregyházi könyvhét eseményei közül, 16 órakor kezdődik a Kossuth téren.

Egyik kedvencem, a viszonylag ritkán hallható Artézis trió koncertje követi az eseményt a főtéren 18 órától. Ekkor mindenképpen szeretnék a téren lenni, remélem, sikerül.

Hogy a szomszéd városról is szót ejtsek, a Folk Error ad koncertet Debrecenben, a könyvhéten, a Csapó utcai színpadon 19 órakor.

Ha már Debrecen, akkor Víztorony szabad tér, ahol Nyilas Reni & Ők és az Éva Presszó Lemez Beharangozó Koncertje látható péntek este nyolctól.

Szombaton 10 órától Vagyonvédelmi napot tartanak Nyíregyháza főterén. A komoly témát tánc, néptánc és aerobik bemutatók fűszerezik.

Debrecenben délelőtt Kreatív tudomány: Pillangócsalogató vár minden korosztályt a Agórába.

A könyvhéten este héttől Neonhal koncert. Vendég: Arany-Csató Dóra, a népszerű Nyughatatlan énekesnője.