Majálisozós

Különleges hétvége közeleg. Mivel a május 1. vasárnapra esik, ezért egyben Anyák napja is. Ez általában tükröződik is a majálisos programokban. Addig azonban van még pár nap, pár esemény.
Ma estére a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényét ajánlom. Berecz András előadásai mindig remek szórakozást nyújtanak, nem lesz ez másként a Láttam a Holdat előttem cíművel sem.

Pénteken, a tánc világnapján Nyíregyházán, a Bencs villában sok-sok táncossal színesített műsort láthatsz 18 órától.

Debrecen főterén ugyanebben az időpontban hatalmas FlashMob várható. Igen sokan jelezték részvételüket a közösségi oldalon.

Ha már Debrecen, akkor az Incognito Clubban az Ebola Fakó szórakoztatja a vendégeket. Remek koncertnek ígérkezik,

akárcsak a Roncsbárban az Anna and the Barbies fellépése.
Péntek este azonban biztosan nem leszek Debrecenben, mindjárt az is kiderül, miért.

Nyíregyházán, a Pontban sem a csend lesz az úr péntek este. Érkezik a Káosz Tour, azaz a (S)wagina, a Patriots Rock Band, a Rozsda és az Alcohol.

Most jutottunk el arra a pontra, hogy megmondjam, hol leszek péntek este. Nyit a Móricz Kert, ráadásul egyik kedvenc nyíregyházi zenekarom, a Bluesers lép a színpadra. Nem hagyom ki.

A szombat sem lesz egyszerű.
Délelőtt Nyíregyházán TESE CAC Kutyakiállítást rendeznek. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, így inkább hagyatkozz a linkelt eventre. 😉

Ugyancsak nappali és nyíregyházi program a Terepező gyerkőcök – felfedező túra is, a Természetesen TúráZOOM szervezésében. Itt is megtalálsz mindent a linken.

Debrecenben, az Agorában a Kreatív tudomány: Lyukkamera című rendezvényre várnak kicsiket, és nagyokat.

Lassan közeledünk az esti programokhoz, de van még egy délutáni. Schuster Lóránt meglehetősen megosztó személyiség, az azonban nem kétséges, hogy a magyar rockzene megkerülhetetlen alakja. Bár néhány ajánlót és írást láttam nemrég megjelent, Kaptafa című önéletrajzi könyvéről, magát a művet nem láttam még. Mindenesetre ennek a kötetnek a dedikálására kerül sor a Pontban 17 órától.

És ha Schuster Lóránt Nyíregyházán van, a P. Mobil sem lehet máshol. És ha már itt vannak, koncertet is adnak. Mégpedig a Móricz Kertben. Radar és P. Mobil, kezdés 19 órakor!

Vasárnap, Majálisok.
Nyíregyházán már szombaton elkezdődnek ugyan a Mandabokori Művelődési házban, vasárnap pedig a Borbányai Művelődési Házban tartanak hasonlót.
Természetesen a Bujtoson is lesz majális. Erről a szervező plakátját tudom linkelni, bocsánat érte.
A korábbi évek fényében a hangulatában hozzám legközelebb álló rendezvény minden bizonnyal idén is a Falusi majális a Sóstói Múzeumfaluban lesz. Bár történtek változások a Múzeumfalu életében, bízom benne, hogy nem fogok csalódni, így itt leszek május elsején.
Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák és nyugdíjas 500 Ft, nagycsaládos 2500 Ft.

Kaptam egy meghívást Nagykállóba, Harandodra, az ottani majálisra is. Sajnos nem tudom ígérni, hogy odaérek, de szívesen ajánlom.

…és már mehetünk is vissza a munkahelyünkre.