Nyulas-bárányos

Van még egy koncert fotóalbumom a hétvégéről, amit holnap osztok meg, mert a mai nap az ajánlóé. Nyilván nem a húsvétot fogom ajánlani, de természetesen lesz néhány kapcsolódó esemény.

Vasárnapig tekinthető meg a Testünk a csoda című interaktív kiállítás Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban. A linken néhány képet láthatsz a VMKK oldaláról.

És most jöjjenek az események napról napra!
Péntek:
Tokajban, a Világörökségi Bormúzeumban Tojásfestő napot rendeznek. A délelőtt 10 órakor kezdődő eseményen mesterek tanítják meg a résztvevőket a különböző tojásfestési technikákra.

Ha már úgyis Tokajban vagy, érdemes ott tölteni a nap további részét is. A Világörökségi Bormúzeumban és a Tokaji Múzeumban is órákig lehet nézelődni, de a várhatóan kellemes időben akár sétálhatsz is egy jót, és délután ötkor visszatérhetsz a Tokaji Múzeumba, ahol Szalonesték a múzeumban címmel programsorozat indul. Az első este témája a Húsvét.

Késő estére egy debreceni koncertet ajánlok. A Roncsbárban a Kiscsillag koncertezik, vendég az Amber Smith zenekar.

Szombat:
Mondhatnám, hogy ha már a pénteket Tokajban töltötted, maradj ott szombatra is, hiszen délelőttre is tudok egy érdekes, és látványos programot ajánlani.
A VI. Nagyszombati Passiójáték az ajánlott esemény, és a főtéren kerül megrendezésre délelőtt 11 órától.

Egy éves a Szmog Pub Nyíregyházán. Ahogy a nyitó napon, most is Pila és Barátai zenélnek majd nekem is, mert ott leszek. 😉 Az egy évvel ezelőtti este olyan parádés volt, hogy a mostanit ki nem hagynám semmi pénzért. Ráadásul nagyon kedvelem is ezt a felállást.

Fáj a szívem az Éva Presszó koncertjéért is, amely a Berettyóújfaluban lévőket varázsolja majd el, de még mindig nincs két életem. Pedig legalább erre a napra jó lett volna. (Meg másnap, mikor a képeket kell feldolgozni ;))

Ráadásul ugyanezen az estén Debrecenben, a Víztoronyban a Jurij ad koncertet, meg a Twentees és a The Orange Sofa. Szóval három az a két élet. 😉

És aztán jön a húsvét:
Múlt évben Máriapócson, a Rabócsi Ringen töltöttük a vasárnap jó részét. Napsütéses idő volt, és Húsvéti Rallycross Parádé. Idén is megrendezik, még nem tudom, most ott leszünk-e, vagy valamilyen más világgámenés lesz, de nem tervezek itthon ülést. A rendezvény egyébként két napos, hétfőn folytatódik.

Ugyancsak két napos a Húsvéti sokadalom Boldogkő várában. Egy múlt évi nagyon nyári nap emlékét idézte a linkelt plakát. Fantasztikus hely, imádtam ott lenni.

Hétfő:
A Sóstói Múzeumfaluban a korábbi évekhez hasonló előkészületek előzik meg a hétfői rendezvényt, a Falusi húsvétot. Idén is a Nyírség Táncegyüttes nyitja a hétfői programot, majd bábszínház és családi vetélkedők következnek. Nem marad el az istentisztelet sem, nem lesz viszont utcaszínház.
Ezzel a rendezvénnyel nyitja meg kapuit idén a Múzeumfalu.