Átadták a Pálinkaházat

Múlt hét végén olvastam a hírt, hogy átadták a Pálinkaházat Sóstón, a Múzeumfalu szomszédságában. Hogy miért pont most, arra nem találtam választ, hiszen külső szemlélőként nekem úgy tűnt, hosszabb ideje annyi hiányzott az átadáshoz, hogy valaki elvigye a bejárattól a raklap kockakövet. De nem is ez a fontos most, lényeg, hogy átadták.
A látogatók számára a hír szerint húsvétkor nyílik majd meg az intézmény, amelyet a Sóstói Múzeumfaluhoz rendeltek. A tervek szerint az egyik cél, hogy télen is lehessen majd rendezvényeket tartani. Én örülök annak, hogy egy újabb rendezvény helyszínnel gyarapodott Sóstó, még ha nem is értem a Múzeumfaluhoz kötését, hiszen területileg is kívül esik, hangulatában is idegen az ottani tértől. Ráadásul élénken él bennem a 2014-es tél nagy, és sikeres múzeumfalus rendezvénysorozata, ahol táncház, tánc tanulás, különböző tájegységek viselet bemutatói színesítették hétről hétre a szürke téli délutánokat. A magtár épülete igen jó helyszín volt ehhez, és én külön élveztem, hogy átsétálhattam a téli Múzeumfalun, ami hangulatában páratlan élményt nyújt minden évszakban, télen pedig különösen.
Mindenesetre érdeklődéssel várom a Pálinkaház programjait, és remélem, a Múzeumfalu területén is megmaradnak, szerveződnek majd a korábbiakhoz hasonlóak.
Az írás közepén linkeltem a 2014-es beszámolóimat, fotóalbumaimat, egy képet pedig ide is beteszek most. Várjuk a tavaszt.