Ajánló

Erre a hétvégére a koncerteken kívül evést-ivást, városi sétát, és csendes, város melletti tevékenységet is ajánlok.
Pénteken kezdődik, és vasárnapig tart a Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, ahol a számos koncert, gyermekműsor mellett természetesen az ételek és italok is jelentős szerephez jutnak majd.

Péntek este egészen biztosan Debrecenben, a Roncsbárban lennék a Pál Utcai Fiúk koncertjén, ha egy hete nem lettem volna Hajdúböszörményben. De ott voltam 🙂

És ha már Debrecen, akkor Incognito Club. Hiányzik a hangulata, régen voltam már ott. Pénteken Jimi Hendrix emlékbulira várja a vendégeket az AXIS zenekar.

Régen jártam már Nyíregyházán a Romkertben. Ugyancsak péntek este a Spider és az Aagydaganat játszik itt. Meglátjuk.

Szombaton a Jósa András Múueum ígér érdekes programokat. A Kulturális Örökség Napjai keretében leginkább a Körséta a szecessziós építészet és iparművészet világában című programrész keltette fel érdeklődésemet, bár érdekes lesz egy idegenvezetéses kulturális séta a gulyást eszegető tömegben.

Délután a múzeumban a Milord együttes francia sanzonjai is felcsendülnek.

Az ennél is csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak az E-Misszió Egyesület Madárgyűrűzés és kerékpáros természetnéző tanyajáratát ajánlom. Kellemes társaság a természet lágy ölén.

A belvárost minden bizonnyal megtöltik majd a Tirpák Fesztiválra érkezők. Nekem kicsit Kóstolja meg… utánérzésű a dolog, bár szerintem a Múzeumfaluban egészen másak, sokkal hangulatosabbak a gasztronómiai események. A rendezvény részletes programja Nyíregyháza honlapjáról származik.

Ha esetleg nem a MÁZS – Vastag Csaba stílus a kedvenced, Debrecenben, a Roncsban a Kerozin és a Pán Péter zenél este.

Ha Debrecenbe sem szeretnél utazni, van egy különleges ajánlatom Nyíregyházára is. Tegnap érkezett egy meghívó a Képmás zenekar, Ilyen ez című koncertjére. A program este kilenckor kezdődik Örökösföldön, a Római Katolikus Irgalmasság Templomban.

Múlt évben hirtelen gondolattól vezérelve útra keltem Nagydobosra. Idén 15. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Sütőtök Fesztivált, ahol szombaton a Csík Zenekar, vasárnap pedig a Karmapirin koncertezik.

Ismét eltelt egy év, újra ősz, és újra séta a művháztól a Bujtosi tóhoz. Vasárnap Fesztivál az Állatokért.

Délután még lesz egy programom, de erről majd esetleg vasárnap. 😉