Ismét világgá

Szabadságom után az életem lassan visszatér a rendes (mókus)kerékvágásba. Hétfőn bezombiztam a munkahelyre, de már sikerült visszaállni a hajnali lefekvésből a hajnali ébredésre is, hiszen ma már csütörtök van. Jön az igazi programajánló.
Péntek délután – lassan már hagyományosan – felszállok Debrecenben egy távolsági autóbuszra, hogy Hajdúböszörmény főterén leszálljak róla, és részt vegyek a városnap pénteki eseményein.
Ha sikerül fél ötre odaérni a Magi Zoltán Művészházba, akkor részt tudok venni Molnár Gábor festőművész emlékkiállításának megnyitóján, melyhez a Bordó Sárkány Régizene Rend szolgáltatja a zenét.

A városnap tartogat egyéb kellemes meglepetést is. Este héttől a Hajdúsági Múzeum díszudvarán a Karibra Kollektíva ad koncertet, majd 21:20-tól a Pál Utcai Fiúk. Azt hiszem, most nem fogok panaszkodni a melegre, mint az X-ben annak idején. 🙂

Mivel én igazoltan leszek távol, elmondom, hogy a Móricz Kertben péntek este a Tibi a hegyről lép színpadra.

A szombat igazi programdömpinget hoz. Ebben az évben is választanom kell, ebben az évben sem értem, miért van egyszerre, és ebben az évben is a Sóstói Múzeumfalut választom.
Itt az Ízes kalandozás Nyires faluban című gasztronómiai utazás váltja fel a korábbi évek Kóstolja meg… sorozatát.

Nyíregyháza főterén a Szelektív Szombat várja az érdeklődőket, ahol a hagyományos ügyességi versenyeken túl koncertek is lesznek. Megpróbálok a Karmapirinre odaérni.

A Vasutas Művelődési Házban Egészségnapot tartanak. Ha valamilyen csoda folytán eljutnék ide, megnézném az Utasellátó kiállítást is. Remélem, szeptember 23-ig sikerül eljutnom ide is.

Maradva az egészségnél erdei séta keretében kerül sor a vadókaszedésre szombat délelőtt. A linken itt is megtalálsz minden információt.

Hétvégén hónap második vasárnapja lévén ismét lesz Tokaj-Hegyalja Piac a Sárga Borház parkolójában. A nap főszereplője mi más lenne, mint a szőlő.

És már el is múlt a hétvége.