VIDOR záró nap

Azért szerettem régen a két koncertet esténként, és azért szeretem ma is a pár napra megmaradt lehetőséget, mert ilyenkor az ismert, itthon is gyakran látott-hallott közönségcsalogató hazai csapat mellett mindig volt/van egy felfedezésre váró, vagy éppen nagyon-nagyon felfedezett, de koncerten nem látott fellépő is.

Tegnap kicsit felborultak a terveim, amiket a VIDOR honlapja alapján szövögettem, így eljutottam a Kuckó Művésztanya A soknevű című előadására.

A Városalapító szobránál is “borult a papírforma” így az Ukulele trió beelőzte

a Tween Falls formációt.

Közben lesétáltam a házasságkötő teremhez, ahol a zeneiskola növendékei adtak műsort.

Nagyjából ez volt a kora délután. Nem pörögtem szét magam. 🙂

A nagyszínpadhoz is sikerült idejekorán odaérnem, így jó ideig toporogtam a korlátnál, mert az nem lehet, hogy ezen a napon se készítsek nagykoncertes képet. 🙂

Érdeklődéssel vártam a Hanggai műsorát, mert ez volt talán a második, vagy harmadik igazán világzenei produkció, és ráadásul egy kevéssé ismert kultúra kis szeletét hozták el számunkra. Persze egy percig sem hiszem azt, hogy a mongolok a jurták közt villanygitárral szaladgálnak, de bármekkora rész is maradt a populáris zenében a népi alapokból, mindenképpen különleges hangzást hoztak Nyíregyháza főterére.

Átnéztünk még a VIDOR kertbe, de számomra érthetetlen módon egy órát kellett volna várni a koncertre. Így nem sokat időztünk itt, és ma sem tervezem, hogy arra járok, mert a korábbi napok koncertkezdésekről is hasonló információkat kaptam. Sajnálom, mert szívesen meghallgattam volna a MűSuck koncertjét is. Ők és munkatársaik azok egyébként, akiknek a VIDOR és a VIDOR Kert berendezését, színpadait is köszönhetjük. Nagy elismerés illeti őket munkájukért.

Ahogy most az ablakon kinézek, nem tudom, hogyan alakul majd a mai nap programja? Az biztos, hogy elbúcsúzik a VIDOR.

Az utcazenész programból a Városalapítók szobránál a Pán Péter produkcióját ajánlom kezdésnek,

majd a Pila Acoustic Group műsorát.

A Korzó előtt a Melounge duó kápráztatja majd a hallgatóságot, ha az időjárás is engedi.

Délutánra én egyébként a nagykállói Lecsófesztivált szemeltem ki célnak. Nyíregyházára azután térek vissza, mikor Szabó Balázs Bandája befejezi műsorát.

Tehát a nagyszínpad produkcióiból a Budapest Klezmer Band fellépésének vége felé érek vissza, akik nem túl szerencsések időjárásilag, mert 2007-ben szinte lefagytak a VIDOR színpadáról.

A záró koncertet a nagyszínpadon a BandAdriatica előadásában láthatjuk majd.

One Reply to “VIDOR záró nap”

Comments are closed for this post.