VIDOR második péntek

A VIDOR Fesztivál utolsó előtti napjához érkeztünk. Régen ez a nap volt a szabadtéri koncertek befejező napja. Igaz, akkor minden este két koncert volt. De még nem értékelek.
Nézzük, merre jártam tegnap, és mit tervezek mára?
Lassan azt mondhatom, szokás szerint a Korzónál kezdtem (pedig de nem szeretem azt az épületet). Itt a Pila Acoustic Group kezdte a délutánt a napozóban.

A koncert után elindultam elkészíteni a meglepetés fotókat. Közben megálltam egy karikaturistánál.

Napok óta készültem, hogy közelebbről is megnézzem, mivel készültek a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban a fesztiválra. Tegnap odaértem.
Sajnálom, hogy korábban nem sikerült írnom a helyről, mert valóban a nyugalom szigete, ahogy a közösségi oldalon írtam tegnap. Napernyők hűvösében lehet olvasgatni, vagy csak megpihenni, de a gyerekek is találnak maguknak elfoglaltságot. Szóval nagyon tetszett.

Visszatérve a zsivajba az artistákat kerestem fel.

A délutánt a Városalapítók szobránál zártam.

Pár percre benéztem a Kossuth térre a Quimby koncertjére.
A hely eléggé alkalmatlan ekkora létszámú közönség jó minőségű zenével való ellátására, és nem nem a hangosítók sara. Azt gondolom ők, és mindenki, aki a technikát és a színpadot a fesztivál alá rakja, minden tőlük telhetőt megtesznek.

De azt ígértem, nem értékelek még. Így legyen egy nehezen vállalható kép a Quimby koncertjéről is.

Ma délután és este is lesznek érdekességek.

A Városalapítók szobránál 15:30-tól az Ukulele trió kezdi a programot.

Őket a Tween Falls zenekar követi.

A VIDOR hivatalos oldalán nem találtam fellépőket a Korzó előtt, elnézek majd arra, és meglátjuk.

Este visszatér a régi hagyomány, a két koncert egy este rend.
A magyar oldalt a Supernem képviseli. Papp Szabiék is biztosan megtöltik a teret, és ideje lenne nekem is beszerezni pár fotót róluk, ha már a LESZFeszten kihagytam a koncertjüket. Meglátjuk.

Öt évvel ezelőtt úgy volt, hogy a Hanggai érkezik a VIDORra. Akkor Roby Lakatos volt helyettük. Remélem, ma sikerül megnézni őket. Különleges, vagy inkább egzotikus produkciónak ígérkezik.

Ennyi mára az ajánló, várjuk a délutánt. 🙂

One Reply to “VIDOR második péntek”

Comments are closed for this post.