VIDOR nyitány

A VIDOR lufik tréfás útrakelésével tegnap este elkezdődött az idei VIDOR Fesztivál.

A showt a megnyitón végül a létrás ember vitte el, aki társai után engedte – a reflektorok melegébe vonuló – O betűt nem kis tapsot kapva a nézőktől. Kíváncsi lennék a drón felvételére, amely követte egy darabig a renitens útját.

A fesztivál első két napján dupla koncertet élvezhet a Kossuth téri színpad közönsége. A nyitó program a Borbély Mihály Balkán Jazz Project fellépése volt.
Rendkívüli tudású zenészek, kiváló összhang, igazi jazz zene. A végefelé kicsit egyhangúvá váltak az ismétlődő hamgszeres betétek, de a ráadás visszacsalogatta a sorok közül elszivárgott nézőket is.

Bassekou Kouyate és családja azonban ismét meghódította Nyíregyháza közönségét. Bármi történik is ezután a VIDOR Fesztiválon, ennek a koncertnek az emlékét már nem veheti el a nézőktől. Jó döntés volt ismét meghívni őket. Most szabadtéren is megmutathatták, mekkora tömeget tudnak megmozgatni. A ráadás ütős párbaj pedig bármelyik fesztiválon megállja a helyét.

A szombati programból most csak a két nagyszínpados produkciót ajánlom, de a linken mindent megtalálsz.
Az Etnofon Zenei Társulásról találtam néhány videót, amiből nagyon nem tudom meghatározni, mit kapunk késő délután. Érdeklődéssel várom.

Az este külföldi produkciójánál elég egyértelmű a helyzet, buli várható a Sidestepper koncertjén.

Írtam ugyan, hogy mást nem tudok ajánlani mára, de mivel igazán ma indul be a délután a VIDORon, érdemes lesz a belvárosban bóklászni, és úgy hallottam, fél 5 és fél 6 környékén érdekes dolgok történhetnek a Városalapítók szobránál.

Délután a közösségi oldalamon jelentkezek majd.

One Reply to “VIDOR nyitány”

Comments are closed for this post.