Vidám ajánló

Gondolom, nem leplek meg azzal a bejelentéssel, hogy mai ajánlóm egyik irányvonala a VIDOR Fesztivál, amely péntek este indul Nyíregyházán. Vidámságomat csak fokozza, hogy végig szabadságon leszek. De ez az én örömöm. 🙂
Csocsó bohóc

Mielőtt azonban belemerülnénk a vidámságba, derűbe, tegyünk egy kirándulást Mátészalkán, ahol a hétvége igen komoly koncerteket hoz.
A nagy múltú Fényes Napok keretében ma este Tátrai Tibor és a Rafiki Hammond Trió koncertjét láthatod. Erősen gondolkodom az ottléten.

A pénteki műsorból a VIDOR-t többször is megjárt Ferenczi György és a Rackajam koncertjét emelem ki. Ez is esélyes lenne, ha nem játszana Bassekou Kouyate a VIDORon ekkor.

A szombat este még így is esélyes, hiszen este hattól a Karmapirin játszik, míg kilenctől a Boban Markovic Orkestar zenél.

Mindemellett számos érdekességet találsz még a linken.

Bár egészen más jellegű esemény mégis érdekesnek ígérkezik a VIII. Ikarus, Csepel és veteránjármű találkozó Polgár, M3 Archeoparkban. A három napos rendezvény péntektől vasárnapig tart.

A VIDOR idén új honlappal jelentkezett. Más elérhetőség, megújult megjelenés. Hogy hatékonyan tudjunk navigálni a sok információ között, néhány dolgot kiemelek.

Nekem kedvenc áttekintő nézetem a Hol? nézet a programok menüben. Hely szerinti, azon belül időrendi sorrend.

A napi programok gyorsan elérhetők a jobb felső sarokban, a naptárban, a korábbi évek archívuma pedig a jobb alsó sarokban található. Szeretek visszanézegetni ide.

Én utcazene mániás vagyok, és azt gondolom, a délutánok hangulatában jelentős szerepe lesz az “utca kövén” játszó zenészeknek. Fontosnak tartom, hogy ezt a linket is elhelyezzem itt, és a telefonomon is ez lesz az alap indulóoldal. Az utcazenészek fellépéseit ezen a linken érheted el. Gyakran fogom nézegetni. 🙂

Ennyit a VIDOR technikai dolgairól. Lássuk, miket szeretnék ajánlani?
Terveztem vagy két hete egy általános ajánlót, az nem jött össze (ne firtassuk az okokat), most azonban csak a holnapi programot emelem ki, ugyanis ebben az évben is – hasonlóan a korábbi pár évhez – azt tervezem, hogy délelőtt beszámolok az előző napi eseményről, és ajánlom az aznapit. A péntek kicsit most más lesz, így lássuk az ajánlást!

Pénteken szerepelnek ugyan az utcazenészek a programban, de gondolom, a megnyitó előtt nem lesz más esemény.
A Borbély Mihály Balkán Jazz Project nyitja az idei fesztivált. Meglehetősen érdekes hangzásvilág várható a hangszerek listáját nézve. Ezen a koncerten biztosan ott leszek, ahogyan a következőn is.

Bassekou Kouyate öt éve már meghódította Nyíregyháza közönségét, és azt gondolom, a fesztivál legjobb nagyszínpadi koncertjét láthatjuk majd péntek este.

Az estének azonban még nem lesz vége ezzel. A VIDOR Kertben a szerk.: műsorváltozás! Funk OFF helyett a NAKED TRUCKERS formáció műsorát élvezhetjük majd. Soha rosszabb VIDOR kezdést!