Negyedik nap

– Kecskeméten minden olyan tökéletes? – kérdezhetné, aki végigolvasta eddigi kecskeméti beszámolóimat.
– Bizonyára nem. – felelném – de én turistaként, egy hét alatt kellemesen éreztem magam.
Beszélgetéseim során előkerültek kevésbé szerethető dolgok olyanoktól, akik egyébként imádják a várost. Nekik is megvan a maguk szarkofág üzletháza, de ott ez egy lakóépület, egy sorház. A Lordok Házát a hatvanas évek végén építették egy előtte lerombolt történelmi épület helyére. Ez sokaknak fájó pont ma is. Megnézve kedvenc gyorséttermemben a történelmi város képét – itt ilyenek vannak a falon – egyet tudok érteni velük.
Egyébként érdekes volt pár tíz év után visszatérni a városba. Annak idején az akkori fotóklubbal jártunk itt. Valahogy nagyobb épületre emlékeztem az Aranyhomok Szállodánál.
Már nem emlékszem az akkori sárgarépa ízére, amit a művházba, a fotópályázat eredményhirdetésére menet rágcsáltunk, de gondoltam rá, hogy végig kéne sétálni így az utat ismét. Aztán inkább úgy döntöttem, szabadlábon szeretnék lenni a VIII. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnep negyedik napját követően is. 🙂
Ezen a napon – szombat lévén – egyébként igencsak látványos programokat kínáltak a szervezők.
Délelőtt egy íjász verseny volt a belvárosban és persze a hagyományos kirakodóvásár, délután pedig a borrendi felvonulás után koccintás versenyt rendeztek. Ez egy országos kezdeményezéshez csatlakozó rendezvény volt, és igen nagy kedvvel vettek részt rajta az emberek.
Az este közeledtével a kisszínpad előtti téren egy órán keresztül tartott a moldvai táncház, majd a nagyszínpadon a Kerekes Band koncertjét élvezhettük.
Azt, hogy mennyire nem unatkoztunk, láthatod, ha klikkelsz az itt lévő képre, és végignézed az albumot.
KLIKK

One Reply to “Negyedik nap”

Comments are closed for this post.