Előrehozva

Úgy gondoltam, ezen a héten egy nappal korábban ajánlok programokat, holnap már úgyis hétvége. 🙂
Évekkel ezelőtt évekig a KGST Party volt biztos program ezekben a napokban. Sajnos ezt már nem tudom ajánlani, de egy képpel szeretnék megemlékezni róla.

És akkor jöjjenek az aktuális programok.
Nyíregyházán ma délután (ha már péntek munkaszüneti nap) 15 órától felvonulással veszi kezdetét a II. Free Dance Táncfesztivál a Nyíregyházi Főiskolától indulva a Kossuth utca, Vay Ádám körút, Jókai tér, Dózsa György út, Kossuth tér útvonalon. A felvonulást táncműsor követi.

Másnap a Sóstói Múzeumfaluban folytatódik a program, ahol a hagyományos Kenyérünnep programjához illeszkedik a fesztivál.
A két program között kerül sor a Torella Gyékényvilága című időszaki kiállítás megnyitójára.


Este hét előttre tervezem kiérni Nyírpazonyba, ahol idén is egész napos programmal várják az érdeklődőket. Idén az Új Kenyér Fesztivál programjából a Firkin koncertjét választottam.


Péntek délután két program is lesz egy időben a közelben. Kállósemjénben 18 órától a Múzeum Rock Band ad koncertet a falunapon, Kisvárda főterén pedig többek között egy régi kedves ismerős új formációja, a Mohikán koncertezik. Meglátjuk.

Kisvárdán egyébként egész hétvégén szinte folyamatosan zajlanak az események. Találtam hozzá egy olvasható méretű plakátot. Elképzelhető, hogy a szombat délutánt, estét ott töltjük, és összefutunk néhány kedves ismerőssel.

Nyíregyházán a Huszártalálkozó ígér látványosságot mind a belvárosi felvonulással, mind a Sóstói Múzeumfalu délutáni programjával. A város honlapjáról linkelt írásban találsz bővebb információt.

Természetesen folytatódik a Zempléni Fesztivál rendezvénysorozata, ahova úgy tűnik, idén sem sikerül eljutnom, pedig például a Szakcsi Quartet is játszik hétvégén Sárospatakon.