Program dömping

Vagy azt is mondanám, fesztiválról fesztiválra, meg még néhány egyéb esemény. Szóval programajánló.
Talán láthattad tegnap, hogy valamiért letiltották a Facebook oldalamat. Még folyik a “küzdelem” érte, meglátjuk. Itt azonban nem áll meg az élet, remélem.
A tiltott oldalon hétfőtől igyekeztem megosztani a hétvégére várható eseményeket, persze nem értem a végére, és most úgy tűnik ez végleg el is veszett. A korai programajánlások azért születtek, mert ezek most nem “elszaladok egy koncertre” események, bár nagyjából Nyíregyháza 50 kilométeres körzetén belül vannak.
Kezdem hát sorolni, és mivel késő éjszaka van már, most nézd el nekem, hogy kicsit kevesebbet írok. Nem számoltam a letiltással…
Tehát Nyírbátor, Szárnyas Sárkány Fesztivál. Az esemény pénteken indul, és vasárnapig tart, és azért ezzel kezdtem, mert kicsit kilóg a sorból, ha a többieket nézed majd, kiderül, miért. De azért nagyon szeretem. 🙂

Hatalmas a várakozásom a Kisvárdán péntek-szombaton megrendezésre kerülő LeszFeszt-tel kapcsolatban. Parádés koncertprogram, és számos kísérő rendezvény biztosít arról, hogy nem fogok unatkozni.

Kiemelek most mindjárt egy indító koncertet, mert nagy kedvenceim a fellépők. Piláék beugranak Feróékhoz a nagyszínpadra! Mith?. Magam sem tudnám szebben megfogalmazni az eseményt, amire remélem, sikerül odaérnem Kisvárdára. Valaki szerezzen baboskendőt. 🙂

Mint mondtam, számos kapcsolódó rendezvény színesíti a kisvárdai programot. Például a LeszFeszt Focikupa.

De ha inkább a kerékpározás szerelmese vagy, vagy csak kedveled a látványos dolgokat, semmiképp ne hagyd ki a Dirt Castle Nemzetközi Extrém Mountain Bike Kupát. Ezt is Kisvárdán láthatod hétvégén.

Ha esetleg csak egy rövidebb utazást vállalnál be, irány a III. Nagykállói Sörfesztivál. Ez egy két napos rendezvény számos remek koncerttel. A korábbi évek tapasztalatai alapján sajnálom, hogy most nem leszek ott.

Picit távolabb, Hajdúböszörményben is két napos programot szerveznek a jó zene kedvelőinek. A 19. Kotta Fesztiválon. Néhány név a fellépők közül: Maszkura és a Tücsökraj, Irie Maffia, Gypo Circus, Balkán Fanatik, Ef. Zámbó Happy Dead Band…

Ha pedig az “elszaladok egy koncertre” a választásod, ajánlom a Móricz kert eseményét péntekre. A MűSuck ad koncertet. Remek környezet, finom sör és grill.

Szombatra is találtam egy nyíregyházi eseményt. A Sóstói Múzeumfaluban Meggyes-napot rendeznek délután.

Van egy másik, érdeklődésre számot tartó program is nem messze Nyíregyházától, a VI. TóAlj Rock fesztivál Tégláson. Jelképes belépő, a fellépőket ismerve remek zenék. Ezt is sajnálom kihagyni.

Vasárnapra marad nálam az elsőként ajánlott Szárnyas Sárkány Fesztivál meglátogatása Nyírbátorban. Kitartásom jutalma, hogy erre a napra időzítették a Bordó Sárkány Régizene Rend koncertjét is.