Esik, nem esik

A címnek megfelelően szabadtéri, és zárt helyi programokat is ajánlok erre a hétvégére, de remélem, a “nem esik” lesz túlsúlyban.

Kezdjük mindjárt egy pár óra múlva megnyíló, és nagyon érdekesnek ígérkező kiállítással. Nyíregyházán, a Vasutas Művelődési Házban CB-rádió kiállítás lesz látogatható egy hónapon keresztül. Nem szokványos kiállítás, már hétvégén igyekszem megnézni, és mesélek majd.

Maradva a beszédnél este nyolctól Puzsér Róbert lesz a Móricz Kert vendége. Én nem igazán kedvelem a stílusát, de biztosan sokakat érdekel mondandója.


Pénteken a Jósa András Múzeum ad otthont a Régészet napja első részének, szombaton pedig a Sóstói Múzeumfaluban folytatódik a rendezvény.

Este a Romkertben komoly zúzás várható, színpadon a Integral Vortex és a Cage Dead Dogs.


Debrecenben, az Incognitoban az Átmeneti Állapot zenél. Az én debreceni átmenetemet azonban szombatra tartogatom. 🙂

Szóval szombat. Igyekszem kikapcsolni a vég előtt. 🙂 Este irány Debrecen, az Incognito, ahol az Éva Presszó mutatkozik be. Ha figyelmesen megnézed a linket, megtalálod, honnan vettem ezt a jó dumát az előző előtti mondatba. Sőt, ideteszem a forrást. 😉

A Nyíregyházán maradókat a The Carbonfools várja a Móricz kertben.


Úgy tűnik, Nagykálló a múlt évekhez hasonlóan idén is számos látványos családi hétvégét tartogat. Ezen a hétvégén például kétnapos íjászversenyt rendez Harangodon a Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület, melyre a versenyzőkön kívül a látogatókat is várják. Azt gondolom, a szombati napba mindenképpen bele fogok szorítani legalább pár órát, hogy megnézzem.

Vasárnap több helyen lesz gyermeknapi program városunkban. Ebből kettőt nem szívesen említenék, mert árukapcsolásnak gondolom.
A Jósa András Múzeumban tartandót azonban nyugodt lelkiismerettel ajánlom.

Ugyancsak megemlítem a délután a belvárosban megrendezésre kerülő Ezer Lámpás Éjszakáját. Meglátjuk.

Remélem, a szabadtéri rendezvényekhez is megfelelő lesz az időjárás. Olyan jó a szabadban. 🙂