Ide-oda

Most, hogy így hétközben kiutazgattuk magunkat, illő, hogy ez hétvégén se legyen másként. A nyíregyházi események mellett a környék, és nem annyira a környék programjait is ajánlom.

Ma délután a Váci Mihály Kulturális Központban találkozhatsz a Dió Trióval. Különleges műsoruk címe: Furfango-sakk. Sajnálom, hogy munkaidőben van, szívesen ott lettem volna.

Péntek este Nyíregyházán, a Romkert Sörözőben a Killer Surprise és a Next Punch tépi a húrokat.

Debrecen tőbb jó koncerthelyszínnel is büszkélkedhet, az Incognitoban például nagyon kedvemre való zene lesz péntek este. A Mizrab Szabó Gábor által alapított formáció, és ha csak ennyit mondok, sem férhet kétség hozzá, hogy remek zenéket hallhatsz majd.

Másik kedvenc debreceni koncerthelyszínemen, a Roncsbárban a Subscribe búcsúzik 15 év együtt zenélés után. Ez is kihagyhatatlannak látszik.

Szombat délelőtti nyíregyházi szabadtéri elfoglaltság Cicabiztos tövisodú-barkácsolás, amelyen minden bizonnyal most is remek társaság gyűlik majd össze a sóstói erdőben.

Debrecenben ugyanebben az időben Zsuzsanna napi télbúcsúztatóra vár a Zsuzsi vonat. Nyíregyházán már nem utazhatsz kisvonattal, Debrecen azonban megőrizte ezt a járműparkot, és rendszeresen szervez programokat az útvonalán. Kicsit visszatart, hogy szombaton is Debrecenbe utazzak, de még alszok rá egyet-kettőt.

Persze este is lesz egy – legalább egy – jó koncert Debrecenben, ezúttal is a Roncsbárban. A Skafunderz zenekar ünnepli 12. születésnapját. Az ünneplésben az Outrage és a Sky Fanatic segít nekik.

Szombat esti táncmulatság most a Nagymarosi Művésztelepen lesz, ahol a zenét a Pila Acoustic szolgáltatja. Különleges helyszín, különleges műsor.

Nyíregyházán eközben a Realmen zenél a Club Főnixben. Ez kicsit közelebb van hozzám, esélyesen indul nálam a szombat esti szabadidős tevékenység címért.

Vasárnap Népi játszóudvarral vár a Váci Mihály Kulturális Központ. Eddig a Játék és tudomány kiállítás is megtekinthető még.