VIDORzáró

Félig-meddig sikerültek nagyratörő terveim tegnap, és azt sem mondhatom, hogy hiábavaló nap volt.
Azt talán nem mesélném el, milyen arc nézett vissza a tükörből reggel negyed hatkor, meg talán a hazaérésig történteket is kihagynám.
Ami tény, hogy gyors parkolás után a Városalapítók szobrához sietve Kónya Levente József éneke fogadott. Soha rosszabbat! Én nyilván elfogult vagyok, de mellettem egy hölgy azt mondta: Ezt órákig el tudnám hallgatni. Azt hiszem, arra sem volt példa idén, hogy utcakövés produkciót visszatapsoljanak.

Elmaradt ugyanakkor a Kuttya koncertje, amit – gondolhatod is a korábban leírtak alapján – nagyon sajnáltam.
Ahogy olykor sajnáltam a Szombathelyi Kötélugró Klub lelkes tagjait is, amiért a virágdézsák és aknafedők között manőverezve kellett bemutatniuk rendkívül látványos produkciójukat. Korábbi években volt ennél jobb helyük is.

Itt kérném meg a lelkes polgárőröket, hogy ha már úgyis ott beszélgetnek a produkció mellett, ne engedjék, hogy a lányok közé kerékpározzanak.
És elérkezett a nagyszínpad ideje. Útban a templom árnyékába gazdagabb lettem egy remek zenei CD-vel, köszönöm.

Oláh Annamari különleges éneke, és a Meszecsinka zenéje fogadott, a színpadra pedig megérkezett a füst is. A koncert első része lenyűgözött, de – talán a fáradtságomnak köszönhetően – később elvesztettem érdeklődésemet.
Egy fantasztikus szendvics elfogyasztása után visszatérve a térre egészen más kép fogadott. A tér szinte felrobbant. A hátsó padsorokban is álltak, és tapsoltak az emberek, a színpadon pedig olyan rohangászás folyt, hogy keresgélni kezdtem, ki zenélhet.

A Che Sudaka egy olyan produkciót mutatott be, amely sokáig emlékezetes marad a VIDOR történetében.

A mai ajánlatom néhány számomra ismert, és jó szívvel ajánlott, és néhány “meglátjuk, de szerintem jó lesz” produkcióból áll. Időpontokat nem írok, és nem is garantáéom, hogy ott, és akkor lesz, de linkelem VIDOR programajánlójának megfelelő részét.
Vasárnap már láthattuk a Városalapítók szobránál, és hatalmas közönséget vonzott a Pila Acoustic. Hangulati elemként elképzelhető, hogy kiegészülnek Bocival is. 🙂
Remélem, szombat délután fél ötkor és fél hétkor (csak leírtam) már nem lesz akkora autós forgalom a sétálóutca szarkofág üzletház felőli végén, ami megzavarja a koncertet.
Instrumentális zenéből keveset kaptunk idén, így kíváncsian várom a Coco Macsek műsorát.
A műsorfüzet érdekeseket ír a The Pancakes formációról, és mivel egyetlen lehetőséget kaptak, úgy gondolom, megnézem, és ajánlom is őket.
Ahogy észrevehetted, csak az üzletház melletti “színpadot” ajánlottam. Most nem írom le, miért.

A nagyszínpad idén másodszor fogad nyíregyházi zenészeket, még ha a formáció egy részét alkotják is. A Mystical Plants néhány felvételét hallottam már, de koncertjükre nem sikerült még eljutni, pedig szerepeltek már Nyíregyházán.
Az idei VIDOR Fesztivált reggae zene zárja. A nagyszínpad idei utolsó fellépője Tiken Jah Fakoly.

One Reply to “VIDORzáró”

Comments are closed for this post.