VIDORgó csütörtök

Tegnap délután megérkezett az a VIDOR hangulat, amit kezdetektől fogva hiányoltam. Évek óta nem tudom, hogy hívjam őket, és évek óta ők varázsolják VIRORrá a VIDOR délutánokat.

Most néma utcaszínészeknek nevezem őket. Ide sorolom az idén nagyon hiányzó bohóc fiúkat, a három idén is örökmozgó lányt, a napraforgót, a sétáló párokat, és a két hölgyet, akik kifogyhatatlanok az ötletekből. Remélemn, én nem hagytam ki senkit. Idén sajnos kevesebben, és kevesebbszer jelen(het)tek meg délutánonként.
A tegnapi válópár a korábbi VIDORok hangulatát hozta a délutáni szélbe, a felhúzós menyasszony pedig a gyermekek megunhatatlan kedvence lett.

Írtam talán az első VIDOR bejegyzésemben, hogy vannak furcsaságok a programban. Jó, és rossz is. Így túl a VIDOR felén ugyanúgy érzem, mint ahogy azt a program láttán. Túl nagy arányú délutánonként az olykor próbának beillő produkció egy olyan város fesztiválján, ahol számtalan jobbnál jobb formáció vár arra, hogy akár fél órát is zenélhessen az utca kövén.
A másik oldal viszont, hogy megvan az első nyíregyházi zenekar, amelyik a VIDOR nagyszínpadán teljes estés lehetőséget kapott.
A Folkfusion Band, “Közép-Európa legjobb RidaRock stílusú zenekara” tegnap este lendületes, pörgős, mindent beleadó produkciót tett le a hálás közönség elé.

Talán, mintha az korábban leírtakat akarná igazolni a ma délutáni program. Nem akarom azt hinni, hogy szabadságom utolsó délutánján nem találok semmi olyat a mai programok között, amellyel elvonhatnám figyelmemet arról, hogy holnap nem lehetek ott a Kuttya első koncertjén. Én azért ma délután is ott leszek, hátha csak én néztem el valamit, meghát az utcaszínészekre mindig lehet számítani.
Szomorúságomat enyhíti, hogy ezen az estén két minden bizonnyal rendkívüli koncertet láthatunk a nagyszínpadon.
Soha nem fogom elfelejteni első VIROR-os találkozásomat Palya Beával. Szinte egyszerre értünk a színpadhoz. 🙂
2006-ban pont ezen a napon lépett színpadra a VIDOR Fesztiválon Mamani Keita. Akkor még vokalistaként, Salif Keita fergeteges koncertjén. Remélem, ez a program sem okoz majd csalódást.

One Reply to “VIDORgó csütörtök”

Comments are closed for this post.