Kenyeres ajánló

A hét számomra legnagyobb nyíregyházi eseménye a VIDOR sajtótájékoztató volt. A műsort elnézve vannak furcsaságok, de azt hiszem, érdemes volt kiírnom a szabadságomat.
Most azonban még nem repülünk ennyire előre, bár a mai programajánlóm a hétvége eseményein túl az augusztus 20-i rendezvényekre is kitér.
Talánra jelöltem a ma esti ős Mini koncertet, amelyet Sárospatakon, a Zempléni Fesztivál keretében rendeznek meg. Jó lenne, de a hét nem teljesen úgy alakult, hogy a pénteki munkába menés tudatában be merjem vállalni.
Holnap kezdődik Fehérgyarmaton az Oldalvágány fesztivál, amely számos olyan eseményt tartogat, amelyen szívesen ott lennék. A mondatból talán érzed, nem leszek ott sem a Kuttya, sem a VAN, sem Piláék koncertjén. Egyszer azonban úgyis eljutok. 🙂
Ugyancsak három napos, és ugyancsak színvonalas esemény színhelye lesz Erdőbénye. A Bor, mámor, Bénye 2014 műsorán szerepel meglehetősen szubjektíven és a teljesség igénye nélkül az Egy Kiss Erzsi Zene, Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, Petruska András, MeLounge, Meszecsinka (kis VIDOR előzetes 😉 ).
Nyíregyháza Sóstón, a Krúdy Vigadó mellett ugyancsak három napos rendezvény kezdődik pénteken. Az utolsó pillanatban a részletes program is felkerült a Sóstóserfeszt eventjébe, így elég jól tervezhetőnek látszik a hétvége.
A pénteki Francia sanzonok kimaradnak nálam, de szombaton és vasárnap biztosan megtalálható leszek Sóstón.
A Romkert is kínál programot péntek estére. Keep it Real a rendezvény címe, és jónéhány fellépő színesíti az estét.
Idén is lesz Jósavárosi Napok a megszokott helyen, megszokott műsorral.
Szombat délután és este két helyszín is hívogat. Sóstón a Cool Rock Band és a DRAGZ zenekar koncertje az esélyes, ha a “nagyzenekart” sikerül valahogy kibekkelnem.
A városba visszatérve pedig meg kellene nézni, milyen lett a Club Főnix, és ha már ott járok, a Veríték Band koncertjét is megsasolhatnám.

Vasárnap délután újra Sóstó, az Expert, majd a Nap együttes koncertje. Úgy tűnik, ismét a “neves” fellépők tántorítanak el az esti maradástól, így a Folkfusiont majd a VIDOR nagyszínpadán nézem meg pár nap múlva.

Aztán két nap szorgos munka következik, majd egy munkaszünet.
Valahol láttam pár napja a nyíregyházi augusztus 20-i programot, szerk.: de nem találom meg újra megtaláltam. Ahogy emlékszem, nem is nagyon fogott meg.
A Sóstói Múzeumfalu ingyenesen látogatható ezen a napon, és a Kenyérünnep keretében számos érdekes program várja a látogatókat. Ez az egyik biztos programom délelőttre, míg délutánra és estére idén is Nyírpazonyt választom, ahol a múlt évihez hasonló remek program ígérkezik a Nyírpazonyi Új Kenyér Fesztivál keretében. Idén is azt mondom, oda kellene figyelni rá a szervezőknek…
Ezzel a szép gondolattal le is zárom az ajánlómat, képként pedig legyen itt egy a múlt évi nyírpazonyi rendezvényről.