Mozgalmas hétvége

A terveim szerint a hétvégét hagyományosan a Miskolci Kocsonyafesztiválon töltöttem volna, de mint tudjuk, ezt a rendezvényt megölték. De ha már Miskolcnál tartunk, azért csak ajánlok ott egy esti rendezvényt.
A belvárosban, a Grizzly Music Pub-ban a Three King Fishers és a Szüret Utcza ad koncertet. Előbbiről azt kell tudni, hogy Szabó Gábor emlékzenekarként működnek, utóbbi pedig Nyíregyháza nagysikerű jazzzenekara. A két formációt volt szerencsém korábban Nyíregyházán, koncerten látni, jó szívvel ajánlom esti programnak.
Ha már világgá menés… Létezik egy másik nagyon kedvenc zenekarom, a VAN. Ők debreceniek, és egyikei azoknak, akikért utazom is, ha lehetőségem van rá. Péntek este Debrecenben, az Incognito-ban a VAN koncertje mellett egy kiállítás is megtekinthető.
Nyíregyházára visszatérve pénteken a Romkertben, a Garden of Evil Tour 3. állomásán a metál kedvelői érezhetik jól magukat, a másik koncerthelyszínen, az X-Cafe-ban a Zumbeispiel és az Elefánt lép színpadra.

A szombat sem lesz sétamenet.
Mivel délelőtt még nem leszek Nyíregyházán, nem tudok részt venni az E-misszió Egyesület hagyományos csillagvirág-számolásán. Jó kis frisslevegős erdei program, találkozás 9:30-kor a Tölgyes csárdánál.
Újabb fejezetéhez érkezik a szombat délután a Táncház a Múzeumfaluban. Ezúttal Kalotaszegre látogatunk, és lesz némi meglepetés is. Szóval gyertek bátran. 🙂
Este pedig egy olyan esemény részese lehetek, amire nagyon régen várok. Ismét Nyíregyházán a számomra megunhatatlan VAN Zenekar. A Romkert meghívására érkeznek, és fantasztikus estét ígér a koncert szombaton. Emlékeztetőül ők nyerték meg a Mustárház tehetségkutatóját 2010-ben, és többször felléptek a VIDOR Fesztiválon is. Legutóbb januárban láttam őket Debrecenben, a Kuttya fesztiválon. Nem meglepő hát, ha a mai képen ők szerepelnek.