Mindenféle hétvégére

A végrepéntek jegyében ismét összeírom, mit is lehet kezdeni a kevés hétvégi szabadidővel.
Pár hete a Romkertben mutatkozott be egy olyan zenész formáció, akiknek én komoly jövőt jósolok.
Sokszor írtam már, hogy szívesen megyek bármilyen rendezvényre, ahol Pila bármilyen formációban zenél. Olyan különleges hangulatot tud teremteni, ami bármikor jólesik.
Ma este a Romkertben debütált Pila Acoustic Group az X-Caféban koncertezik. Este tízkor kezdődik a program, 800 forint a belépő. Remélem, itt is érzem majd azt a hangulatot, mint novemberben, az előző koncerten.

Ma este a Romkertben a metál jegyében öt zenekar lép fel, érdemes figyelni a 19 órás kezdésre. Sajnos ez most nálam kimarad, pedig van olyan zenekar a fellépők között, akiket szívesen hallgatok bármikor. A színpadra lépés sorrendje: Heartless, Terápia, Csodatanker, First Drop Falls, Drow. A belépő jelképes 500 forint.

Szombat délután a Sóstói Múzeumfaluban folytatódik a táncházas sorozat. Ez a második alkalom, ezúttal a Rétköz és a Nyírség táncai kerülnek középpontba. A vendégfogadó tea mellé ezúttal a Rétközi tepertős-lekváros papucsot kínálják a szervezők, és persze most is lesz viselet bemutató. A rendezvény ezúttal is ingyenes, és 15 órakor kezdődik.

Marad még a vasárnap, ami lehet mondjuk egy jó kis havas mászkálás. Hogy hova, azt mindenki találja ki magának. 🙂

Szerk.: Vasárnap február 2. Ezen a napon tudhatjuk meg, milyen hosszú lesz a tél. Lehet tehát lesni a macikat. Köszi Koós Gabinak az emlékeztetőért.