Boldog Új Évet!

Képeskönyvem ITT folytatódik.


Zoozmara

Lassan hagyománnyá válik nálam, hogy tavasszal, és télen meglátogatom a Sóstói Állatparkot. Tervezem, hogy a nyári látogatást is hagyományossá teszem, de most egy jó hideg téli nap eseményei következnek.
A hétvégi napsütéses idő láttán elhatároztam, hétfőn megvalósítom szokásos év végi SóstóZoo látogatásomat. Mondanom sem kell, hogy hétfő reggelre a napsütésnek nyoma sem maradt, cserébe viszont valami szemerkélt, mikor elindultam.
Azért néhány autó már álldogált a parkolóban, mikor nem sokkal nyitás után kiértem Sóstóra. Úgy terveztem, hogy a kinti sétával kezdek, és mikor már jól összefagytam, következik majd a Viktória ház, és a Zöld piramis. Régen volt már, hogy eltervezett dolgaimat terv szerint sikerült is megvalósítani. Most igen. 🙂
Nagyjából 4-5 órát töltöttem a parkban, és így utólag visszanézve a képeket is azt mondom, jó kis nap volt.
Jó volt látni, hogy a folyamatos építkezés ellenére szép rend van a parkban, sok sepregető, gondoskodó alkalmazottal találkoztam. Külön jólesett a nagy csend, nyugalom, ezért nem is bántam, hogy kicsit rossz időben indultam útnak.
A Viktória házban elég alaposan körülnéztem. Először fényképezőgép nélkül, időt hagyva neki az akklimatizálódásra, majd kézbe véve a fényképezőgépet végig térdeltem, hasaltam az egész házat. 🙂
Nagyjából kétszáz kép vár most rád, ha követni akarod a napomat. Klikkelj az ittenire, és időzz el kicsit a SóstóZoo világában.
KLIKK


perme (második fél) éve

Folytassuk a nyár eseményeinek sorolását, induljunk júlistól.
Így lesz kerek a világ. Sokaknak ismerős a cím, amely az érdekes megyejárásokon kívül is számtalan eseményt nyújtott ez évben. Nekem mindössze egyetlen kiránduláson sikerült részt vennem, de volt néhány, amit látatlanban is sajnálom, hogy kihagytam.

A hónap közepén az a megtiszteltetés ért, hogy a Nap együttessel tarthattam Révfülöpre, ahol fantasztikus koncertet adtak este, ám addig sem telt eseménytelenül a nap. Mégegyszer köszönöm a lehetőséget.
Révfülöp
Nyíregyházán idén is megrendezték az Úszó Alkalmatlanságok versenyét. Sajnos most is a tónak azon a részén, ami kevés lehetőséget biztosít a nézőknek a jó rálátásra, ráadásul a partszakasz még eléggé romokban hevert a befejezetlen “felújítás” miatt.
A hónap végén kicsit sikerült világgá mennem. Jólesett egy hosszú hétvége kikapcsolódás.
Kárpátok
Több éves vágyam vált valóra, amikor eljutottam az Oldalvágány Fesztiválra. Már tudom, hogy ezt soha nem lett volna szabad kihagynom.
Oldalvágány
Nyíregyházi programokkal idén augusztus 20-án sem kecsegtettek, így immár hagyományosan Nyírpazonyban ünnepeltem. Itt idén is rendkívüli programmal készültek. Aa egész napos, minden igényt kielégítő színpadi programból a rám vonatkozó rész a Napra és a Karmapirin koncertje volt. Nehezen önthető szavakba, mennyire jó volt mindkét koncert.
Napra
Következzen most egy olyan kép, amelynek albumát még nem osztottam meg, és ezzel most szembesültem. Nyírbogáton adott egy fantasztikus koncertet az Ocho Macho augusztus közepén. Januárban részletesen beszámolok róla. 😉
Ocho Macho
És már el is érkeztünk a VIDOR Fesztiválhoz. Ez az időszak volt a leghosszabb szabadságom, ami azt mutatja, én méltó módon készültem a rendezvényre. Talán érzed, nem volt teljesen felhőtlen az örömöm. Mintha az idei VIDORra is érvényes lett volna a rezsicsökkentés, bár nem tudom, valójában mennyit költöttek rá. A nagyszínpadon volt néhány parádés, sőt, rendkívüli műsor, de volt nagy melléfogás is, egészében azonban a délutánonkénti VIDOR hangulat hiányzott leginkább. Az igazi bohóckodások. Persze csöppet sem bántam meg, hogy szabadságon voltam ebben az időszakban, de kis odafigyeléssel, és nem feltétlenül pénzzel a délutánok hangulatát vissza lehetne hozni mondjuk jövőre. És most had válasszak azokról képet akiken évek óta nem múlik a VIDOR hangulat. Köszönet nekik ezért.
VIDOR
Kóstolja meg! – hallod, és már tudod is, hogy ismét a Múzeumfaluban vagyunk. Idén is olyan sokféle étel készült, hogy el sem tudom sorolni, nem hogy végigkóstolni lett volna esélyem. Persze azért volt, amit nem hagyhattam ki. 🙂
Múzeumfalu
A Kállay Gyűjtemény rendezvényéről már szóltam első féléves beszámolómban, most mégis újra megemlítem őket, mert “Az autók világa” című kiállításuk, és az e köré épített rendezvények üde színfoltjai voltak Nyíregyháza történéseinek.

Az augusztus 20-ai Karmapirin koncert annyira meggyőző volt, hogy egy percig sem gondolkodtam rajta, követem-e őket Nagydobosra, a Nemzetközi Sütőtökfesztiválra. Képzelj el egy hatalmas mezőt, körben mindenhol bemutatók, árusok, vendéglátóhelyek, a végén pedig egy hatalmas színpad. Ez a kép fogadott érkezéskor, és a színpadon az éppen beálló Karmapirin.
Kis nézelődés, és már loholtam is vissza a színpadhoz, mert feldübörgött a nyitány. Fantasztikus koncert volt ez is, érdemes volt autókázni kicsit.
Karmapirin
Viszonylag kevés időm maradt idén az állatbarátkodásra, de ha tehettem ott voltam a rendezvényeken.

Sikerült végre egyszer szinte együtt kelni a nappal úgy, hogy ez nem a munkába igyekvés volt, hanem egy kis ködös, aranylós szombat reggel. Persze a ködös témában vannak még lehetőségek.

A számos idei Pila koncert közül erre a félévre is hozok egy képet, ezt most egy másik felállású koncertről. Nagyon szeretem ezt a hangulatot is, nem csoda, ha a szomszéd városba is ellátogattam ezért.
Pila
A Romkertben a számos jobbnál jobb koncerten kívül is mindig történik valami érdekes. Idén a tetoválók versenyét emelem ki ezek közül. Persze a kora délután kezdődő eseményt is koncertek követték.

A Sóstói Múzeumfalu a Márton napi rendezvénnyel zárta az idei évet. Azt azért megemlítem, hogy októberben újabb látványossággal, az Árpádkori faluval gyarapodott kedvenc helyem.
Árpádkori falu - Sóstói Múzeumfalu
Előző összefoglalómban már említettem, hogy idén kicsit elriasztott Sóstótól az a mérhetetlen mennyiségű kő, amit ott beépítettek. A sóstói munkálatokba igen sok pénzt öltek, nem mindenről gondolom úgy, hogy volt értelme, amit viszont hiányolok, az a Sóstói kilátó felújítása. A jelenlegi állapotról inkább nem teszek most fel képet, remélem, nem jut a tavi fahíd sorsára.
Örömömre szolgál, hogy a meglévő mondjuk két koncerthelyszín mellé újabb csatlakozott, és bízom benne, hogy a lelkes üzemeltetők meg tudják valósítani álmukat. Mindenesetre néhány nagyon jó koncert már volt a Club Főnixben.

Idén is sikerült egy jó hangulatú délelőttön némi plusz élelemmel meglepni az erdei madarakat, nekem pedig néhány különleges képet is készítenem.

Sikerült kicsit hősködnöm is, természetesen a hőst nagyon átvitt értelemben említve. 🙂 Mindenesetre Köszönöm a lehetőséget ismét.
Az év utolsó napjai sem teltek eseménytelenül, bár kicsit sok elvarratlan szál eldolgozása maradt az utolsó napokra, és a kabátom zsebe így is lukas maradt, azonban karácsony után még sikerült egy régi tervem megvalósítani, eljutottam egy parádés hangulatú Karibra Kollektíva koncertre, majd pedig saját várában kerestem fel a Bordó Sárkányt. Felejthetetlen koncert volt ez is.

Ebből a részből is nagyon sok dolog kimaradt, bármilyen hosszúra sikeredett is a második féléves beszámolóm. Természetesen már elkészült az idei év fotóalbuma is, tehát nyugodtan megkeresheted, amit nem említettem. 🙂
Ebben az összefoglalóban az évtől Nyíregyháza egy ünnepi képével búcsúzom, de van még két nap, és legalább két bejegyzés hátra. Úgyhogy térj vissza holnap is, hidd el, megéri. Tartogatok egy meglepetést. 😉


perme (első fél) éve

A közösségi oldal üzemeltetői idén is úgy gondolták, csinálnak helyettem egy számvetést az elmúló évemről. Bár néha meglepődök, milyen sokat tudnak rólam, mégis úgy gondoltam, ezt kihagyom, és magam készítem el az értékelést.
Ami biztos, hogy ahol jártam idén oda szívesen mentem, és ami kimarad a mostani rövidkéből, arra is szívesen emlékszem, de hogy nézne ki a kb. 370 idei bejegyzés most itt egyben? 🙂
Szóval kiragadok pillanatokat, miközben végiggondolom az összeset. Szívesen teszem, mert érdekes évem volt szerencsére.
Az év első képeit Sóstón készítettem. Mit sem sejtve átsétáltam az akkor még meglévő fahídon. Nyíregyháza gyöngyszeme a sok kövezéssel, és ezáltal a sétányon gátlástalanul közlekedő autókkal számomra sokat veszített csillogásából. Sajnálom, mert szívesen pihentem itt.
Nyíregyháza Sóstó
Az év első koncertje a Romkerthez köthető. Az év folyamán sokszor megfordultam itt. Szeretem a helyet, mert nem akar több lenni, mint ami. Remek koncerthely, jó társasággal, és idén a hangosítás is megújult. Szerintem említem még az év folyamán. 😉
Szerencsére azt mondhatom, hagyományosan idén is megrendezték a Kuttya Fesztivált a debreceni ROncsbárban. A mostani képekkel annyira nem dicsekszem, pedig örömteli nap volt. Ezen a napon érkezett meg új fényképezőgépem. Ismerkedési est volt. 🙂
VAN - Kuttya Fesztivál
Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy téltől tavaszig sem maradtam Múzeumfalu nélkül. A páratlan rendezvénysorozat, melyben viseletbemutatókkal és tánctanulásokkal töltöttük a hideg napokat, sok új kedvelőt szerzett a Múzeumfalunak, és biztosan sokan megpróbálták elkészíteni a vendéglátás sütijeit is. Ebből az időszakból nagyon nehéz volt képet választanom, legszívesebben mindet bemásoltam volna.
Sóstói Múzeumfalu
Ebben az évben fedeztem fel a Kállay Gyűjtemény nagyon kedves stábját, akik emlékezetes kiállításokkal, programokkal igyekeztek felhívni magukra a figyelmet. Év elején például a mackókiállítással.
Kállay Gyűjtemény
Tavasszal a Sóstói Állatparkba is sikerült kijutnom, és szerencsére decemberben is meg tudtam ismételni a sétát. Utóbbiról is szép nagy fotóalbum készült, de kedvenc képemet ezen a márciusi napon kattintottam.
SóstóZoo
Nagy szomorúságomra a gőgös politika tönkretette a környék legjobb tavasznyitó rendezvényét, a Miskolci Kocsonyafesztivált. Ebben az évben így erről nincs képem, de – mivel a szállást már korábban lefoglaltuk, és nem akartam én is ütni a hoppon maradt szállásadókon – a fesztivál tervezett idejét Miskolcon töltöttük. Elég kiábrándító képeket sikerült készítenem, de nagy örömömre sikerült meglepni az éppen ezidőben Miskolcon koncertező Szüret Utczát.
Szüret Utcza
Hú, még csak márciusnál járunk, és milyen sokat beszéltem már… és mennyi mindent kihagytam!

Az április elhozta városunkba Bill kapitányt. Egy fantasztikus koncerttel örvendeztetett meg bennünket most is.
Deák Bill Gyula
Aztán következett számos jobbnál jobb koncerthétvége, és már el is érkezett a húsvét, ami természetesen a Múzeumfaluban talált. Persze nem csak engem, hanem a számtalan érdeklődőt, és nagy kedvencemet, a Kuckó Művésztanya művészeit is.
Kuckó Művésztanya
Az év első szabadtéri koncertjét is a Múzeumfaluban láttuk, ez egy fergeteges Nap koncert volt. Szerencsére ebben az évben több fellépésükön is ott voltam, és egy remek utazáson is részt vettem, de erről majd akkor.
A május elseje most is úgy alakult, hogy azt sem tudtam, hova manjek, így hát sok helyre mentem, komoly forgatókönyvet dolgoztam ki. 🙂
Természetesen a Múzeumfaluban indult a napom, majd a Mustárház következett szintén a majálisos standard részeként, ahol a VAN és a SZüret Utcza koncertje hagyott felejthetetlen emléket.
És volt még egy uticél, a Nap koncert Borbányán. Nem lehetett panasz a napra.
Nap együttes
A május egy emlékezetes találkozással indult. Benkó Laci bácsi érkezett a Romkertbe, és ez nekem, mint valamikori omegásnak igen nagy élmény volt.
Benkő László
Májusban a belváros is felébredt, elérkezett az első városi rendezvény ideje- Az Akusztikus Zene Ünnepén Tünde, Pila és Bubu mellett színpadon volt a Karmapirin, és a No Techno Country Band is.
Piláék egyébként ebben az évben szerencsére igen aktívak voltak, most az egyik mocis fellépésük képét hozom ide.
Tünde, Pila, Bubu - Öreg Motoros
A májust egy káprázatos koncerthétvége zárta, amiért Hajdúböszörmény szervezőit illeti dicséret, és ismét csak példaként állítom a rendezvényt városunk tanulni vágyói elé.
Hobo
A nyár sok eseményt hozott, még ha a Nagy Nyaralás ki is maradt.
Remélem, Eger városközpontját már sikerült összerakni, mert mikor ott jártunk, nagyjából a törökdúlásra emlékeztetett. Persze azért maradt látnivaló így is.
Eger
Nyíregyházán a Múzeumok éjszakája számos érdekes programot hozott, még ha én nem is voltam toppon a dokumentálásban, és a Sóstói Múzeumfaluban is sikerült fél éjszakát eltölteni. A Szent Iván-éj idén is látványos programot hozott.
Múzeumfalu
A félévet két Nyíregyházán kívüli esemény zárta. Tokajban a sárkányhajósok mérték össze tudásukat, az éjszaka pedig, amit Mádon töltöttem, örökre bevéste a látogatandó események közé a Jó éjszakát! rendezvényt.
Mád

Ezzel az első féléves visszaemlékezés végére is értem. Igen hosszúra sikerült, pedig sok eseményt kihagytam. Nemsokára folytatom a második félévvel.


VIDORzáró szombat

Nem túlzok, ha azt mondom, méltó befejezése volt a szombati nap az idei VIDOR Fesztiválnak.
Bár a délutáni programok egy része csak a várakozás izgalmát hozta, mikor utánajártam a fellépőknek, a valóságban a produkciók sokkal jobbak voltak, mint amire számítottam. Már akkori rövid beszámolómban is említettem, sokkal több idő kellett volna ezeknek a csapatoknak. Talán jövőre visszatérhetnek, és méltóbb időbeosztással örvendeztethetik meg újra Nyíregyháza közönségét.
Persze ahhoz, hogy kicsit felkészülhess, nem árt, ha megemlítve őket némi ízelítőt is adok zenéjükből. Tehát a Coco Macsek és a The Pancakes zenekarokat is visszavárom a jövő évi VIDOR Fesztiválra. És ha már kiemeltem a két vendég zenekart, kapjon legalább ekkora fényt a hazai is, nagy kedvencem, Tünde, Pila, és Bubu.
Ezzen nagyjából túl is estünk a délutánon, gyerünk a nagyszínpad elé.
Elég nagy publicitást kapott, hogy a Folkfusion zenekar nagyszínpados lett idén. Nos, van egy másik formáció is, amelyben legalább ilyen jó zenészek játszanak, és egy kivétellel szintén nyíregyháziak, bár azt hiszem, Bryant Goodman sem haragszik meg, ha tiszteletbeli nyíregyházinak nevezem. Ez a formáció a Mystical Plants, akik a záró nap egyik legjobb koncertjét adták.
A másik legjobb koncert a záró volt, amely nem először robbantotta fel a Kossuth teret. Igen jó választás, méltó fesztivál búcsúztatás volt Tiken Jah Fakoly erre az alkalomra.
A hatalmas tömeghez képest viszonylag sok kép született a napról, klikkelj, és nézegesd. Reméle, 2015 augusztus végén újra találkozunk a VIDORon.
KLIKK


VIDOR péntek

Az év utolsó péntekje teljesen alkalmas arra, hogy egy régi elmaradásomat törlesszem, ami nem más, mint az idei VIDOR Fesztivál utolsó péntekjének fotóalbuma. Persze tudom, hogy karácsony van, de az ünnepi fényes fotóalbumra még kicsit várni kell.
Ezen a VIDOR pénteken már nem volt lehetőségem szabadságon lenni, amit azért is sajnáltam, mert a koradélután programja is érdekesnek ígérkezett. Nem csoda hát, ha nagyon igyekeztem haza.
Ahogy rövid beszámolómban írtam akkor, mindig nagy élmény Kónya Levente József műsora, mert mindig tartogat meglepetéseket, és eleve egy olyan hangulatot teremt, amit nehezen hagy el az ember. Hogy kicsit előre is tekintsek, megemlítem, hogy legközelebb január 9-én látható, hallható majd, a Kuttya Fesztiválon.
A VIDOR Fesztiválnak mindig különleges pillanata, amikor a Szombathelyi Kötélugró Klub tagjai fergeteges produkciójukkal manővereznek a házasságkötő terem előtti virágdézsák között. Pár éve, váratlanul száműzték ide őket, amikor megérkezett a templom előtti térre a köztévés emblémafotózós társaság. Azóta pedig senkinek nem jutott eszébe a visszaköltöztetés. Pedig megérdemelne egy tágasabb helyet az a csapat amelyik a világ legjobb urókötelesét is adja.
De visszatérve a VIDOR második péntekjére az este, és a nagyszínpad két érdekes produkciót hozott. A Meszecsinka zenéje az a fajta muzsika, ami azonnal megfogja az embert, de egy teljes óra már sok belőle. Legalábbis nekem. Azért említettem, hogy lehet, hogy bennem van a hiba, mert ugyanígy vagyok például a Queen zenéjével is.
Számos fergeteges produkciót hozott a VIDOR, ezek közül az egyik mindenképpen a Che Sudaka fellépése volt. Őszintén szólva egyetlen dalt sem tudnék eldúdolni a repertoárjukból, de az az emlék maradt meg, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek. Ezek szerint a show lehetett nagyon jó. 🙂
Lássuk hát, mire emlékszel a napból, ha megnézed a képeket? Klikkelj!
KLIKK


Itt is, ott is

Avagy mit csináljunk karácsony után? Vagyis programajánló, mert karácsony után hétvége jön.
Péntek este a Romkert a Mesés Kelet 25. részével vár, ami három zenekar koncertjét jelenti. Fellép a Strangel, a Makrohang és a Ken Licks Barbie.
makrohang
Mindeközben kedvenc debreceni helyemen, a Roncsbárban a Nyughatatlan koncertjét élvezheted.
Nyughatatlan

A szombati napra egy debreceni kirándulást ajánlok. Az Incognitóban déltől a Bordó Sárkány klipforgatásának lehetsz részese, melyet este koncert követ majd.
Bordó Sárkány
Nyíregyházán az X-Cafe-ban Alvin és a mókusok koncert lesz este. Vendég a Magic Cats Rockabilly Trio és a Fatal Error.
Vasárnap ismét a Romkert ígér különleges élményt a műfaj kedvelőinek.
…és marad még pár nap az évből.


Csend

Az üzletek lassan bezárnak, az utak kiürülnek, és igyekszünk utolérni a Nyíregyháza főterén álldogáló karácsonyfát. Lassan a miénk is díszbe borul, ha végre megáll a talpán, és a fények is körbeveszik majd. Elkezdődik a Karácsony.


Jó cselekedetek

Az ünnepek közeledtével egyre érkeznek a hírek a nehezen vállalható helyzetben lévők támogatásáról.
Van, aki a főtérre citálja őket egy tál meleg étel reményében, van, aki egy meleg tornateremben terít meg a rászorulóknak, és vannak sokan, akik gyűjtéssel igyekeznek segíteni azoknak a szervezeteknek, akik még meg tudták őrizni a szociális érzékenységbe vetett hitet.
Én az utóbbi két formát támogatom, mert ezek szólnak igazán az önzetlen adásról.
Ennek egyik szép példája volt a Club Főnix hétvégi rendezvénysorozata, ahol pénteken DJ-k, szombaton a Realmen zenekar adta tudását, tehetségét a cél érdekében, a belépőként hozott tartós élelmiszerek pedig eljutottak azokhoz, akiknek bármilyen segítség sokat jelent.
Ez tehát most egy rendhagyó koncertalbum, ahol a zene mellett a nemes cél is említésre méltó.
KLIKK


Op-art

Jó nagy albumra valót fényképeztem ma a Sóstói Állatparkban. A rossz időben viszonylag kevesen voltak, aminek én persze örültem.
Nagy körsétát tettem, majd vagy fél órát zsilipeltem a Viktória házban, hogy a felszerelésem átvegye a hőmérsékletet, aztán ott is körbe jártam. Nem régen adták át, így most voltam először. Nagyon tetszett.
Aztán kis Zöld Piramis, majd mégegy kör a hátsó részen. A zebrák nagyon jó fejek voltak. 🙂
Az album is jön majd, remélem, még az idén.


Ünnepekre készülve

Az év hátralévő részét azzal tervezem tölteni, ami még kimaradt eddig. Van pár dolog, amit be kell fejeznem, van pár dolog, amit el kell kezdenem, és van pár hely, ahová el kellene jutnom.
Ma este elkészítettem az idei első néhány képet Nyíregyháza ünneplőbe öltöztetett részéről, eljutottam az idei városi ünnepi műsor egyik színpadi produkciójához – mondjuk többet nem is terveztem – és holnap teljesítem a decemberi SóstóZoo bejárást. Remélem. 🙂
Most pedig megosztok egy képet a ma estéről.


Lassan lemegy a nap


Ez a nap más mint a többi

Idén a mai napom az utolsó dolgozós, tehát nyugodtan nevezhetem különlegesnek. 😉 Gondolkodtam, miként tegyem még különlegesebbé, és néhány napja érkezett a megoldás. Mégpedig a Nap együttestől.
Van egy régi slágerük, ami minden koncertjükön elhangzik több éve. Idén elkészítették több változatát. Egyik jobb, mint a másik.
Halljuk Sötét város-t és lássunk képeket a szőke városról. Linkeket teszek be, amelyek a videomegosztóra visznek.
Ez az alap rock verzió, ahogy évek óta halljuk, de létezik a mostani magyar verzió, az angol nyelvű, és a német nyelvű is.
Valamint a magyar blues verzió, a német blues, és a francia blues, ahogy a szerző annak idején megálmodta.
Én meg már nagyon várom, hogy koncerten is halljam őket újra.


Roham előtt

Gondolom, már mindenki elkészítette a karácsonyi ajándékokat, és hátradőlve várja, hogy harcba keveredjen a fenyőfával. Jó alkalom tehát ez a hétvége egy kis ünnepek előtti átkapcsolásra. Szerencsére sokféle programot tudok ajánlani most is.
A Club Főnix péntekre és szombatra is jótékonysági estet szervez. Belépő helyett tartós élelmiszer adományokat várnak, amelyet a Periféria Egyesület számára gyűjtenek. Pénteken a Dj-k hangkeverését magukhoz közelállónak érzők számára készítik az esti programot, míg szombaton a Realmen zenél a rock kedvelőinek.

A Romkertben a Sunset és a Rómeó vérzik ígér pörgős estét, és kemény ritmusokat péntekre.

Ugyancsak ezen az estén a Paddy And The Rats igyekszik majd ír kocsmát varázsolni az X-Cafe-ból.

Őket a Lóci játszik vezeti fel. Nem igazán szokványos a zenéjük, érdekes ellenpont.

A szombat este sem lesz eseménytelen, és akkor maradjunk a pénteki sorrendnél.
Jótékonysági Rock Est a Realmen-nel a Club Főnixben, erről már szóltam.

Az X-Cafe-ban pedig Szabó Balázs Bandája tart lemezbemutató koncertet. Sok ismerősöm kedveli a zenéjüket, köszönöm is a meghívást, de ez nem az én zeném.

Vasárnap 16:30-kor a negyedik gyertya is meggyullad Nyíregyháza főterén. Most nevesítem a gyertyagyújtás utáni fellépőt is, mert Péter Szabó Szilvia az az adventi hétvégék fellépői közül, aki nem botrányaival hívta fel magára a figyelmet.

Meglepetésként pedig ajánlok még egy hétfő esti koncertet.
Az X-Cafe-ban 21 órától adja évzáró koncertjét a Folkfusion zenekar.


Téli ősz


Luca este

A szombat délelőtti kézműves foglalkozás után, aminek én leginkább csak a dokumentálásában vettem részt, bíztam benne, hogy este sem kell széket faragnom. 🙂 Ennek, és jó koncerteknek a reményében érkeztünk az X-Cafeba, ahol már sok kedves ismerős várta az esti produkciókat.
A Zumbeispiel meglepetése erre a napra az volt, hogy két remek énekes is a színpadra lépett. Hatalmas lendülettel kezdtek, és ebből a koncert végéig nem engedtek. Remélem, sok hasonló fellépésük lesz még, amin én is ott lehetek. De ne nézzünk még ilyen messzire. 🙂
KLIKK

Rövid szünet után a Karmapirin következett. Kaptam kis bennfentes információt arról, hogy ne a korábban általam megszokott kezdésre számítsak, így még nagyobb érdeklődéssel vártam, mi következik. Hát ez a kezdés is parádésra sikeredett, és a koncert közepe táján, a csodálatos blues-ok után csak előkerült a régi őrületes felvezető is.
Nagyon jól éreztem magam végig, és elhatároztam, hogy az akusztikus verziót is meg fogom nézni.
Most pedig lássuk a fotóalbumot. Klikkelj a képre!
KLIKK


Több toboznyi élelem

Ezt a frappáns 🙂 címet úgy sikerült összehoznom, hogy az idei madárkarácsonyon, ami Luca-napi madárkalács-készítés néven szerepelt a hétvége programjában, a korábbi bevált felfüggesztős madárkaják mellett egy újabb, a fenyőtobozba töltött élelem is készítésére is sor került. És madárgyűrűzés is volt, ami miatt a most következő albumban olyan képek is lesznek, amelyeket magamtól nem tudtam volna elkészíteni. Nehéz velem madarat fogatni. 🙂
Kellemes délelőtt volt, kellemes társaságban. Ha a képre klikkelsz, az albumból talán még azt is megtudhatod, hogyan készíthetsz otthon is ilyen madárcsemegéket.
KLIKK


Ez történt hétvégén

Nagyjából az előre tervezetteknek megfelelően követték egymást a hétvégi történések, bár a péntek esti VAN koncertre nem bírtam visszamenni Debrecenbe, amit eléggé sajnálok.
Cserébe viszont szombatra sikerült annyira összeszednem magam, hogy délelőtt eljutottam az erdei tornapályához, madárgyűrűzés, és madárkalács készítés volt.

A szombat este a terveknek megfelelően zajlott. Sajnos kihagytam két koncertet, viszont ott voltam másik kettőn. Csöppet sem bántam meg a választást.
Szinte napra pontosan két éve láttam ugyanebben a felállásban a Zumbeispiel-t, akkor is nagyon jók voltak, most is.

A Karmapirin pedig most is tudott meglepetést okozni. Fantasztikus koncert volt ez is.

Most azonban nem beszélek többet a hétvégi dolgokról, hogy legyen időm az albumok elkészítésére, amelyek rövidesen érkeznek.


Most repül a kismadár

Pár perce értem haza a sóstói erdőből, ahol a Luca-napi madárkalács-készítés mellett madárgyűrűzés is folyt. Jön majd a többi kép is. 😉


Még művház