Lassan hétvége

Annyira közeleg a hétvégi programajánló ideje, hogy már itt is van. Persze ez most nem a szokványos, mert a hét történései kiverték a biztosítékot nálam.
Bármennyire is szeretem Nyíregyházát, ami itt történik, vagy éppen nem történik, már nincs annyira a kedvemre.
Hetek óta készülök, hogy megírjam, a környék bármelyik falujában, városában érdekesebb, értékesebb, és színvonalasabb programok vannak sajnos, mint itt. Sőt, egyáltalán vannak rendezvények. Nem olyan “tudjuk le, és kipipáljuk”, hanem igazi.
Az elmúlt hétvégéből mondjuk a Panyolafesztet, az Ajaki Fesztivált említeném, utóbbin a teljesség igénye nélkül pár fellépő: Lord, Edda, Örökség, Charlie… és ezek csak az esti koncerttöredékek.
De nézzük a mostani hétvégét! Fehérgyarmat, 3 napos rendezvény valamiért úgy, hogy benne van a hétvége. Ki érti?
Fellépők megintcsak a teljesség igénye nélkül: Európa Kiadó, Slow Band, Kuttya, VAN, és még sorolhatnám.
Tudom, jövő hét közepén lesz egy rendezvény. Mondom közepén. Biztos szép lesz, jó lesz, és biztos örülnek majd a szlovák és román turisták, esetleg én is estefelé, de – hogy kicsit demagóg legyek – szeretnék már én is valamit kapni az adóforintjaimért. Ha már kenyeret nem, legalább cirkuszt…
Ez volt hát az eheti, és talán jövő heti rendhagyó ajánló. A Fehérgyarmaton fellépő nyíregyházi, debreceni és budapesti zenészeknek, és az ottani közönségnek pedig jó szórakozást. Egyszer talán majd Nyíregyházán is találkozhatunk.