Nyitó nap

Túl vagyunk a Kocsonyafesztivál első napján, és kicsit vegyesek az érzelmeim.
A korábbi évekhez képest változott a fesztivál elhelyezése, változtak a színpadok Ebből adódóan egy kétszer két sávos út vágja ketté a fesztivált, ahol a járműforgalmat egyáltalán nem állították le.
A megnyitó előtt rendőrök álldogáltak a kereszteződésben a tömegben, és szépen megbírságolták, aki benézte a jelzőlámpát az öt méterrel távolabb már sétálóutcaként működő utcán. Délutántól a közlekedési vállalat emberei egyszerű síppal sokkal humánusabban oldották meg a figyelmeztetést.
Egyébként a pultokon minden van ruházattól edényeken át a jobbnál jobb kajákig.
A tegnapi nap fénypontja a nyitó felvonulás volt. Ennek indulási pontja is változott, de szerencsére a béka mellé szegődve odataláltam. Jellemző még, hogy programfüzet gyakorlatilag nincs, egyet-egyet láttam az információs sátrakban, de mivel a program a fesztivál közben is változik, (és itt nem a centrum színpad műsorának egy órás csúszására gondolok) az egyébként kedves lányok keveset tudnak segíteni.
A koncertek rendben vannak, a Mini fergeteges volt, és a Mobil sem okozott csalódást, bár csak kéne nekik egy énekes…
Az új Centrum színpad szerintem sokkal rosszabb elhelyezésű, mint a korábbi Színva teraszos volt. Nincs oldalt tér, és mintha a biztonságiak sem tudnának mit kezdeni az agresszív részegekkel. A kordonon belüli területet védik, és kész.
Így a viszonylag hamar feladtam egy órás szenvedéssel őrzött helyemet, és távolabbról hallgattam a koncertet.
Hazafelé blues ritmusok hallatszottak a távolból. Követve a hangot egy kocsmasátorhoz jutottam, és itt is ragadtam pár sör erejéig.
Egy szóló- és egy basszusgitáros csinálta a hangulatot, ők a Crossroad egy része. Az énekest az összegyűlt hallgatóság igyekezett pótolni 🙂
A nap legjobb része volt, igazi fesztiválhangulattal.
Ők egyébként ma 13 órakor játszanak a Színva teraszon.
Most pedig megyek reggelizni, aztán belevetem magam a fesztivál forgatagába.

Miskolc, Kocsonyafesztivál 2012