Visszatérések

Az új év indultával kényszert szoktam érezni arra, hogy értékeljem az előzőt, és meséljek a tervekről. Most nem tudom, a végére melyik lesz, de kezdem a múlt évvel.
Az éveleje egyik jelentős eseménye a Miskolci Kocsonyafesztivál. Ide évek óta visszajárok. Remek hangulatú hétvégéken páratlan koncerteket láthatok, és a város hangulata is alkalmas arra, hogy kicsit kikapcsolódjak.
Nem utolsó sorban arra is jó ez a pár nap, hogy a koncerteken az ismert nevek mellett újakat fedezzek fel. Szerencsére minden évben akad olyan fellépő, aki aztán tartósan a kedvencem marad.
Múlt évben érdekes helyzet alakult ki. A Paddy and the Rats ismert volt előttem személyes találkozás útján is, a Swetter zenéjét rengeteget hallgattam korábban, de élőben februárban láttam őket. Eszméletlen volt mindkét koncert.
A nagy felfedezettek pedig az Apnoe, akiknek nemrég jelent meg lemezük, amelyre bárkit szívesen rábeszélek, és a fagyos, havas, esős fesztiválszínpadot szinte felrobbantó Ocho Macho. Az ő lemezeiket már Miskolcról magammal hoztam.
Most úgy látszik, lesz idén is Kocsonyafesztivál. Igyekszem ezévben is eljutni, de erről időben értesülsz majd, mert előtte ajánlgatok ezt-azt.
Itt most megszakítom az emlékezést, de folytatom rövidesen.
A mai kép pedig egy jellegzetes pillanat az Ocho Macho koncertjén.

Ocho Macho - Miskolc, Kocsonyafesztivál