A Bordó Sárkány és a Prímások

Tegnap sikerült nagyjából terveim szerint műsort néznem. Elégedetten meg kell állapítsam, jól terveztem.
A műsorban Ordo Vagorum néven szereplő formáció tulajdonképpen a Bordó Sárkány Régizene Rend, így érthető, hogy nem csalódtam. A VIDOR Fesztiválon idén ők voltak az egyetlenek, akik igazán különleges hangszereket vonultattak fel. Beleértve a nagyszínpadot is…
Szóval középkori magyar és külföldi zenét hallottunk tőlük kétszer fél órában. Dudaszó töltötte be a teret a Városalapítók szobránál, és ennyi nézőt sem láttam még máskor.
Érdemes jó zenét hozni Nyíregyházára.
VIDOR Fesztivál - Nyíregyháza 2011
A nagyszínpados műsor a Prímástalálkozó volt. Képzelj el néhány zenészt, akik évek óta a legjobbat nyújtják saját formációjukban. Aztán gondolnak egyet, és mindannyian egyszerre felmennek a színpadra.
Nem tudom, így született-e a Prímástalálkozó ötlete, de tegnap este olyan érzésem volt, egy baráti társaság zenél nagyon profin, nagyon lelkesen, szívből. Mindenkinek volt kis saját műsorrésze, amiből egy változatos zenei stílusú program állt össze, és mikor valamennyien a színpadra léptek, úgy tűnt, a közönség sosem engedi le őket. A két ráadás hatalmas gálává varázsolta a fellépést.
Bár képként most csak Both Miki fotója kerül fel, a majdani fotóalbumban mindenkit láthatsz majd.
VIDOR Fesztivál - Nyíregyháza 2011