I. Etno-folk Sörfesztivál – 2. nap

Amikor egy hete megérkeztem az I. Etno-folk Sörfesztivál helyszínére, nem tudhattam, hogy ez lesz a fesztivál zárónapja.
Napsütéses időben jó korán érkeztem, és meglehetősen nagy gondot okozott, hogy melyik sört válasszam a számtalan közül. Vajon a meggysör, vagy a cseh barna sör ízlene jobban? Az ír fekete sör mellett döntöttem.
Nincs is jobb, mint a kellemes árnyékban hűvös sört szürcsölgetni, közben pedig jó zenéket hallgatni.
Ezt az idillt törte meg a menetrendszerűen érkező zápor.
Mivel éppen a színpad környékén ólálkodtam, a közeli tető alá húzódtam be, és itt beszélgetve éltük át a debreceni Gyújtópont (NeverEnds) koncertjét.
A csapat jó két éves múltra tekint vissza. Idén a Backstage tehetségkutatóján a 4. helyezést érték el. Sajnos ezt a tehetségkutatót ki kellett hagynom, így most hallottam őket először.
A mostani koncert jól indult, bár a szakadó eső miatt csak hallgattuk, így a színpadképpel nem vagyok képben 🙂 A műsor második felében – talán kicsit hosszú volt a fellépés – vagy elfáradt az énekes, vagy olyan dalokat vállalt be, amelyek nem az ő hangjára íródtak. Kár, mert azóta kicsit hallgattam őket a videomegosztón, és nem rosszak.

Az átszerelésre annyira javult az idő, hogy kimerészkedtünk a színpad elé, és a Folk Error koncertjére teljesen elállt az eső. Ha nem tudnám, mi következett koncertjük után, azt is mondhatnám, tüzes koncertet adtak, de talán nem haragszik meg a Fire Age, ha itt is elsütöm a jelzőt.
Szóval pár héten belül immár másodszor imádhatta őket Nyíregyházán a közönség, és ezt felejthetetlen műsorral hálálták meg.

Bár a tüzes jelzőt az imént már elsütöttem, láthatóan a Balkán Fanatik tagjait is meglepte a debreceni tüzes lányok produkciója. A Fire Age tagjai a teljes koncert alatt fáradhatatlanul emelték rendkívül látványos bemutatójukkal az este színvonalát.
Persze a Balkán Fanatik is kitett magáért. Rövid időn belül őket is másodszor láttam, és – bár ezt a fényképek nem tudják majd tükrözni – produkciójuk emlékezetes marad számomra, és minden résztvevő számára.

Nincs más hátra, mint hogy ennek a napnak a képeit is megosszam veled. Ehhez csak KLIKKelned a Folk Errorra itt lenn.
I. Etno-folk Sörfesztivál - Nyíregyháza, 2011. 07. 02. - KLIKK