I. Etno-folk Sörfesztivál – 1. nap

Az I. Etno-folk Sörfesztivál pénteki napja jó időt nem hozott ugyan, de fantasztikus koncerteket igen. Bár azt hiszem, a későbbi időjárás ismeretében kiegyeztünk volna ilyen időjárással vasárnapra is.
Munkából hazaérve olyan zápor fogadott Nyíregyházán, hogy az ablaktörlő szinte letörölni sem tudta. Azért én mégis elindultam Sóstóra, és csodák csodája, ott egyáltalán nem esett. Sajnos ez a kettősség egész hétvégére így maradt, és ez rányomta a bélyegét a látogatottságra.
Pedig aki nem volt elég bevállalós, fantasztikus koncerteket, hangulatot hagyott ki.

Rövid beszámolómban már írtam, hogy milyen kellemes meglepetés volt a Retronome zenekar műsora. Sajnos eddig még nem voltam koncertjükön, és most sem értem oda az elejére, így csak most, honlapjukon (linkelve az előző sorban) láthattam, hogy Hendrixet is kiválóan játszanak. A második nyíregyházi videójuk pedig azt a pillanatot örökíti meg, mikor megérkeztem. Szerencsére nem lógok bele a képbe, de a videó kapcsán meg kell említsem, hogy nem csak a HBB interpretáció sikerült remekül, hanem a Moby Dick is a klipp elején, bár érdekes lett volna megnézni, milyen, ha teljesen végignyomják. ERRE gondolok.
Na jó, nem gonoszkodok, e nélkül is remek koncert volt, remélem, találkozunk még.

A fesztivál helyszínére jellemző, hogy a fejünk fölött időnként elsuhant egy-egy kalandvágyó.
Az este közeledtével egyre többen érkeztek a Park Hotel sportpályáján felállított színpadhoz, és a Paddy and The Rats beállása a szemerkélő eső ellenére is kicsalta a sörsátrak védettségéből az embereket.
Mert messziről hallgatni is jó a patkányokat, de látni, koncerten látni, az az igazi. Szerencsémre nekem ez már többször is sikerült, és ez a koncert is azt erősítette bennem, hogy mennem kell még koncertjükre. Legközelebb július 22-én lépnek fel a környékünkön, Debrecenben a Campuson.

Egy régi tartozásom, hogy újra megnézzem a Goulasch Exotica-t. Egy múlt évi koncertjükről nem írtam túl hízelgően, itt volt a lehetőség, hogy adjak még egy esélyt magamnak. A koncert elején úgy tűnt, megváltozik a véleményem, remek énekeseik vannak, de az idegesítő (nyilván csak számomra) zenei alapot most sem bírtam sokáig. Pedig de szép lett volna az esőre fogni 😉

Erről a napról is azt tudom mondani, hogy bár emlegetem az esőt, mégsem az maradt meg bennem, hanem egy remek fesztivál kiváló koncertjeinek élménye.
Ebben segítek osztozni pár képpel, melyeket megnézhetsz, ha KLIKKelsz az itt alul lévőre.

I. Etno-folk Sörfesztivál - Nyíregyháza, 2011. 07. 01. - KLIKK