Vidor hétfő

Sajnos bekövetkezett, amitől féltem. Mától a Vidor beköltözik a BuSzaCsa-ba. 🙁 Az időjárás előrejelzések alapján ezt jelentették be a szervezők.
Tegnap azonban az idei fesztivál legjobb időjárása volt, és a műsor is méltóan búcsúztatta a Kossuth teret.
A Mitso rendkívüli énekhangjára épülőhöz hasonló zenét még nem hallhatott a Vidor közönsége. Nem csoda hát, hogy hatalmas sikert aratott a Mitsoura koncertje.

Egy szál akusztikus gitárral kiülni egy fesztivál színpadára hatalmas kihívás. Frédéric Belinsky is választott társakat a koncertjéhez, és a remek zenésztársakkal az első percek után sikerült eloszlatni azt a félelmemet, hogy unatkozni fogok. Remek bőgőfutamok és magyar zenei motívumok színesítették a francia gitárművész fellépését.

A mai program nagy koncerteken kívüli része szabadtéren marad, és az időjárás függvényében lesz látható, este héttől pedig a Bujtosi Szabadidő Csarnok várja az érdeklődőket.
Soha nem voltam még koncerten a csarnokban, mert elriasztott a tornaterem akusztika. Remélem, a Vidor remek hangtechnikusainak sikerül ezen úrrá lenni.

Este héttől tehát a Buda Folk Band avatja az új helyszínt. A pár éve alakult formáció neves vendégzenészekkel, Pál István Szalonnával és Tcha Limbergerrel érkezik.

Ha a Joana Amendoeira nevet említem, a Zorán fanoknak biztosan melegség önti el a szívét. A portugál fado énekesnő kevés magyarországi fellépésének egyike ugyanis Zorán jubileumi koncertje volt.