Vidor szombat

A Vidor nyitó napján már jöttek a hírek a lehűlésről, és a második koncert végére meg is érkezett egy hideg zápor.
De haladjunk szépen sorban.
A megnyitóból igazán a pénzügyi támogató cég gazdasági szakemberének fellépése volt kicsit disszonáns. A szerencsétlenül megfogalmazott mondatot javítva a megyei közgyűlés elnöke aratta az első sikert.

Általában utánanézek a fellépőknek, így volt ez a Szászcsávás Band esetében is. Ennek fényében azt mondom, többet vártam tőlük. Igazán a koncertjük végefelé hozták az elvárt szintet.

Az igazán jó szólisták mindig remek zenészeket gyűjtenek maguk köré, így produkciójuk még inkább felejthetetlen lesz. Manu Dibango is ekként cselekedett, és ezzel olyan koncertet hoztak el a Vidor színpadára, amelyet nehéz lesz bárkinek is felülmúlni.
Nem várnék a részletes beszámolóig azzal, hogy kiemeljem az ütős szekciót, amely szólójával a romló időjárás ellenére is a padokhoz szögezte a nézőket. És ugyancsak kiemelném a – bocsánat, hogy így írom – vokalista lányt, aki a jó órás háttérvokálozás után egy dal erejéig a középpontba került, és megcsillantotta énekhangját, amellyel akár főműsorként is megállta volna a helyét.

A mai program tehát már napközben elkezdődik.
Az időjárás elég rosszra fordult, elképzelhető, hogy a fesztivál a Buszacsában folytatódik.
Remélem, nem kell így lennie. Szerk.: Buszacsaban ma kézimeccs, úgyhogy jó időnek kell lenni 🙂
Ha maradunk a szabadban, a kisebb színpadokon kora délután és késő este is hallhatsz jó zenéket. Ma például a Szározfa erdélyi táncházába tévedhetsz, és ismét vendégünk Szalóki Ági, aki legújabb lemezének bemutatójával érkezik.

Este hétkor a nagyszínpadon a Zuboly gyógyít nem mindennapi műsorával. Hátha használ az allergiámnak is 😉

majd Kubába salsázunk a Septeto Santiaguero irányításával.