“A Csík zenekar muzsikált”

…mondta Csík János a ráadás után. A ráadás után, amely más zenekaroknál egy komplett koncerttel felér…
Tegnap időben érkeztem, jóval kezdés előtt. Ülőhelyről nem is álmodtam, de nem is terveztem ilyet egész héten. Jobban szeretek úgy fényképezni, hogy mászkálok közben.
Szóval megérkeztem, és megálltam a nagyjából egyetlen olyan helyen, ahonnan látni lehet a színpadot. Ha ez mond valamit, a Bessenyei Könyvesbolt ajtajával egy vonalban.
Nyomban rám zárt vagy tíz ember, a koncert végén mozdultam el innen.
Érezheted már, ennyi embert a téren még nem láttam.
A koncert pedig fenomenális volt. Imádom Csík János átkötő szövegeit. Már az, ahogy mesél is elvarázsolja a nézőt. A koncert pedig a megszokott színvonalú, változatos zenéjű volt, igazi koncertes improvizációkkal, valamint Lovasi András vendégszereplésével. Volt tehát Kispál, Quimby, és Tankcsapda zene is.
Fotóként egy olyat választottam, amelyen Csík János mellett a nyíregyházi származású Makó Péter látható. Remek fúvós hangszeres futamokat köszönhettünk neki ezen az estén is.

A Csík zenekar után gondolkodtam, hogy most kellene hazamenni ezzel a koncertélménnyel, de érdekelt a meglepő felállású Bollywood Brass Band.
Az első percekben nagyon furcsa volt, kicsit összevisszának tűnt a zenéjük, és tulajdonképpen számomra végig egy nagy bohóckodás maradt, ami egyébként valószínűleg a céljuk is volt. Végülis nem bántam meg, hogy maradtam.

A mai programhoz mindjárt egy hír.
A szombati esőmosta filmvetítést ma a két fő koncert után megismétlik remélhetőleg eső nélkül. 😉

A ma délután számomra fontos programja a debreceni VAN zenekar fellépése a Városalapítók szobránál négytől és fél hattól. Remélem, nem szól közbe az időjárás. Kíváncsi vagyok, hogy állnak az új zenéikkel.

A koncertek szempontjából ez már a zárónap.
Ismét elrepült a Vidor, lassan csomagol a törpe 🙂
Előtte azonban egy fergeteges estének illene következni.
A mai első csapat klezmer zenét játszik egyedi előadásmódban. Írja a nagykönyv.
Ők a Di Naye Kapelye.

A záró nap záró koncertje ismét egy “meglátjuk” kategória.
Spanyolországból érkeztek, és flamenco-t játszanak.
Kíváncsian várom, milyen fináléra lesz képes a Canteca de Macao .