Sokhetes

A múlt évihez hasonlóan az idei nyáron is megrendezik Debrecenben a Cívis Korzó hétvégéit.
Az első hétvégén már túl is vagyunk, láthattad az ajánlóban.
Pénteken még kicsit bánkódtam, hogy a teljes rendezvényen nem tudok ott lenni, mára ez kicsit megváltozott.
Egyrészt a következő hétvégén Tóth Vera, meg ilyesmi lesz, amire hat ökörrel sem lehetne elvonszolni. Másrészt a szombati koncert előzményei kicsit elvették a kedvemet attól, hogy további Korzókon ott legyek.
Bizonyára tudod, eléggé tele van a hócipőm mindenféle politikával, úgy gondolom, ha kikapcsolódni szeretnék, pont azért választok ilyen eseményeket, mert ezek legalább nem a politikáról szólnak.
Nos, idén ez másként van. Nem akarok nagyon belemenni, végülis a koncert feledtette az eseményeket.
Röviden csak annyit, hogy Pálffy Istvánnak sikerült egy írását baki nélkül felolvasni. Ennek örömére háromszor is meghallgathattuk. Akit érdekel, mesélhetek bővebben, de itt nem fecsérlek rá több szót.
Engem ez ott és akkor zavart…
Maga a Korzó mintha kicsit light-osabb lenne a korábbinál, bár ez egy nap eseményei után nem biztos, hogy végső ítéletnek tekinthető, és nem is ezen nap fellépőinek szól.
Mindenesetre múlt évben sajnáltam azokat a koncerteket, amelyekre nem tudtam elmenni, most meg eleve van olyan, amire semmiképpen nem mennék…
És akkor a szombat este, a sokhetes. 2007. 07. 07., este 7 óra. Színpadon a 7 tagú Tündérground zenekar Romániából.
Nem volt időm korábban “utánuk nézni”, így elég tájékozatlanul érkeztem a színpad elé. A felkonferálásban szinte valamennyi zenei stílust megemlítette a beszélőlány, kicsit félve vártam hát a zenét.
Aztán elkezdődött a koncert, és elfelejtettem a Pálffyt, a beszélőlányt, és minden gondomat. Néha fényképezni is 🙂
Fergeteges koncertet adtak a fiúk, és szemmel láthatóan a közönség is fogékony volt a valóban több irányzatból építkező zenére.
A következő fellépőt már nem vártuk meg, a vasárnapi Rocksuli produkció pedig sajnos elég későn kezdődött az én útitervemhez.
Talán legközelebb.

klikk a képre a koncertalbumhoz