Belemagyarázás

Pár éve úgy kezdtem volna, nagy port vert fel annak idején a tiszavasvári tanár meglincselése Olaszliszkán. A mai bulvárkorszakban azonban idekívánkozna egy véres kép, lehetőleg jó nagy, jó közeli.
Nos, egyiket sem teszem, de a helyszín, a téma behatárolva.
Az aktualitás pedig egy jótékonysági rockkoncert.
Meghívták ugyanis – többek közt – a P. Mobil-t egy koncertre. A cigány önkormányzat pedig aláírást gyűjt a koncert ellen. Vezetőjük szerint a P. Mobil zenéje nem a megbékélésről szól. Elképzelem, amint titokban, hatalmas hivatástudattal P. Mobilt hallgat a hivatalban, és szenved. Meg persze az aláírók is mind, hiszen tudniuk kell, mi az, ami nem jó nekik.
Azt mondják, a szervező az extra profitért csinálja, nincs is érdeklődés, és feszültséget kelt. Nos, az első két megállapítás meglehetősen ellentmond egymásnak, nincs is sok értelme foglalkozni vele, a harmadikat talán még el is tudom fogadni, ha nagyon bele akarok magyarázni valamit.
Persze feszültséget az kelt, aki cirkuszt csinál belőle…
Van azonban egy áthidaló javaslatom, és ezzel egyáltalán nem akarok viccet csinálni a dologból, méltatlan lenne.
Az ő dolguk, miért tiltakoznak, az ő dolguk eldönteni, mi történik ott, az ő falujuk, az ő képviselőjük, de talán félthették volna a hírnevüket a lincseléskor is…
Egyébként pedig a koncert a sportpályán lesz, nem a Kossuth utcán…
Nincs kötelező részvétel.
Ahogy egy fórumon olvastam, “Marilyn Manson koncertre sem megy ki a püspöki kar”.
Persze – hogy stílszerű legyek – az is megérne egy misét, ahogy az egyház küzd néha dolgok ellen, hogy hirtelen csak egy Omega koncert jusson eszembe…
Az áthidalóról pedig: Cseréljük el a mi koncertszervezőnket az ottanira.
Így nálunk lehet P. Mobil, náluk meg lehet feszültségmentes L. L. Junior koncert.
Abba már nehéz lenne belekötni.

klikk a képre a koncertalbumhoz