KGST Party

Csodálom a kitartását, és lelkesedését a Pócsi tesóknak, hogy immár negyedik alkalommal is megszervezték a legkeletibb autóstalálkozót.
Én először a múlt évben voltam nézője a rendezvénynek, és sajnálom, hogy korábban nem.
Mondom ezt a mai találkozó után. Ötletekben kifogyhatatlanok a szervezők, és bármennyire elkeserítő, hogy az ilyen rendezvényekre a városnak egy vasa sincs, biztos vagyok benne, hogy jövőre is találkozhatunk a keleti autócsodákkal, még ha veszteségesen jönnek is ki belőle. Amikor a szervezés nehézségeiről beszélgettünk, egy mondás jutott eszembe: “csinálnám én ezt pénzért?”
…de nézzük a történéseket.
Ahogy a találkozó egyik motorja, és hangja mondta, minden valamirevaló találkozó zászlófelvonással kezdődik.
No, itt nincsenek sablonos dolgok, így mindjárt zászlófelvonás helyett egy Trabantot vontak fel.
Nem tudom, a hivatásos fotósok – akiknek a képeit más nem lévén kénytelen leszek belinkelni – mennyire látták ezt, de a rendezvény lapján, amit majd ugyancsak belinkelek bizonyára látod majd a lebegő trabit 🙂
Remélem, a múlt évihez hasonlóan idén is sok fotót sikerül majd begyűjteniük.
Nos, az első felvonás 🙂 végén az Y2K táncosai koptatták a Buszacsa udvarát, majd bólyák kerültek a helyükre.
Míg a szervezők ezt az átalakítást végezték, a füves részen az aznap bemutatkozó mérkőzését játszó Nyíregyházi Tigrisek amerikai futball csapata mutatta be, mire is számíthatnak azok, akik ellátogatnak a Debreceni Gladiátorokkal vívandó összecsapásukra.
Aztán következett a kerékszlalom verseny. Itt egy pótkeréken kellett olyannyira úrrá lenni, hogy az a bólyák között meghatározott sorrendben haladjon el.
Miután a bátrak jól összekenték magukat, kissé távolabb kerültek a bóják, és kétszemélyessé vált a vetélkedő.
Ehhez persze már több kerék is dukált, így sikerült egy négykerekű járművet szerezni a feladathoz. Ezt nem is magyaráznám tovább, inkább beteszek ide – jobb híján – egy múlt évi képemet.

Arra kicsit büszke vagyok, hogy a bejáratnál a tablón ez a képem is szerepelt,
Szóval ott tartottam, hogy miután kitologatták egymást a lelkesek, következett ugyanez a pálya immár autóval..
No, itt azért voltak meglepetések!
Versenyen kívül Kővári Barna is bejárta a pályát, valamint Gusztee trabantos gumiégetése magát a pályát is alaposan átalakította, nem is beszélve a nézők idegrendszeréről.
Mindeközben egy tűzoltóautó lopakodott a parkolóba, és rövidesen fény derült arra is, hogy miért hever két nem teljesen ép autó a betonplaccon.
Miután az Y2K néhány táncosa egy sajnos elég szokványos diszkóbalesetet mutatott be az egyik roncsban(on), a tűzoltókra várt annak bemutatása, miként szabdalják percek alatt darabokra a roncsot, hogy mielőbb a sérültek segítségére siethessenek.
Mögöttem egy öregúr fintorgott azon, hogy szerinte lassan csinálják.
Talán figyelhetett volna, mikor a csoport parancsnoka elmondta, a sérültek biztonsága a legfontosabb, nem a sebességi rekord felállítása…
A bemutató után kaptunk kis szünetet a látottak feldolgozására, majd a tombolasorsolás következett. Ekkor derült ki, hogy a kék alapon kilences, és piros cica mégsem a nyerő szelvény 🙂
Közben úgy elrepült az idő, hogy a felvonuláshoz megérkeztek a felvezető rendőrök, így lassan felsorakoztak az autócsodák, és indultak megmutatni magukat a városnak.
Eszembe nem jutott megszámloni, hány résztvevő volt, de mikor a belvároson áthaladtak, meglepődtem, milyen hosszú a sor.
Mindezek után gondolom, nem lep meg, ha azt mondom, jól éreztük magunkat ezen a napon.
Amit viszont furcsállok, hogy az idén sem volt a támogatók között Nyíregyháza város.
Állítólag azért, mert ez nem turisztikai látványosság.
Valóban nincs ormánya, hosszú, pöttyös nyaka, viszont a résztvevők között voltak győriek, budapestiek, hogy csak a legtávolabbiakat említsem.
És azt hiszem, a tűzoltók mentési bemutatójának több értéke volt, mint egy Lagzi Lajosos gyermeknapnak… és itt a tűzoltóktól kérek elnézést az összehasonlításért!
Most pedig jöjjenek az ígért linkek.
Mindenekelőtt a KGSTparty lapja, ahol bizonyára további érdekességeket is megtudhatsz, és néhány napon belül a képek is megjelennek majd.
És hogy addig se maradj kép nélkül a SZON cikke mögött Balázs Attila képeit láthatod, az Index-Kelet lapján pedig megtekintheted a felvont Trabantot Gáll Róbert tudósításában. Természetesen a város lapján is találhatók fotók, ezeket Andrejkovics János készítette.
Ha az előző találkozó eseményeire vagy kíváncsi, megnézheted a múlt évi albumomat.