HELP!

A címről persze eszembe jut a történet a Balatonban fürdőző angolt turistáról, de ezt most nem mesélem el 😉
Most inkább néhány tipp az oldal kezeléséhez (tudom, ideje már 🙂 )
A blogra érkezve a legutóbbi tíz bejegyzést láthatod csökkenő időrendben (magyarul mindig a legfrissebbeket). Az oldal alján lapozgathatsz visszafelé tizessével.
Az lap egy nagyjából állandó fejrészből, egy minden bejegyzésnél változó oldalsávból (erről részletesen később), egy szinte sohasem változó lábrészből (a Vidor alatt ide tettem a programot), és végül a szövegrészből áll.
Nézzük a navigálást:

A fejrész menüpontjai:
Home – mit mondjak erről? Otthon, édes otthon 🙂 Szóval bárhol is jársz a lapon, ezzel a legelső (legutóbbi) bejegyzéshez juthatsz.
Fotóim – egy ikonos menühöz vezet, ahol témakörönként ézheted meg a képeimet (erről is kicsit részletesebben szólok majd).
A képeket engedély nélkül… – stb. sor a figyelmeztetésen kívül a mail küldési lehetőséget takarja.
Bejelentkezés – a lap szerkesztéséhez visz… engem 🙂
Az oldalsávról túl sokat nem érdemes mesélni, elég egyértelmű. Fent egy futó felirat a legutóbbi Fotóalbum kategóriás bejegyzésre hívja fel a figyelmet, így tudható, hogy történt-e ott változás legutóbbi látogatásod óta. A Kategóriák menüpontban pillanatnyilag három különböző van, az Általános a mindenféle gondolatoké, a Best of…-ot kellene kicsit felhoznom, csak ahhoz valami jót kellene alakítanom… egyszer majd biztosan bővül 🙂
A Fotóalbum pedig mindenféle sorozatok gyűjtőhelye, amelyek nagyrészt – a kommentárok nélkül – a fejléc Fotóim menüpontjából is elérhetők. Másfajta – időrendi – bontást tartalmaz az Archívum címszó, városom néhány érdekes lapjához vezet a Nyíregyháza felirat alatt lévő linksorozat, a számláló alatt pedig illendő módon megadom a tiszteletet azoknak, akik lehetővé tették, hogy lapom ilyen formában jelenjen meg.
Ide tartozik még, hogy a képeket a JAlbum 5.2 ingyenesen letölthető, és használható programmal rendezem.
…és ha már itt tartunk:

A kis zöld nyilacskás mappa visszahoz a főoldalra.
Minden fotósorozathoz két ikon, és egy cím tartozik. A nagyobb (mappa) ikonra, vagy a címre klikkelve juthatsz el a képek nézegetéséhez. A kis lámpa-ikon pedig a sorozathoz kapcsolódó rövid leíráshoz visz, már ha nem voltam lusta ilyet készíteni hozzá. 🙂
Azt hiszem, nem is fárasztalak tovább a leírással, kellemes nézelődést!